Tuo tarpu Vyriausybės programa, pasak paskirtosios ministrės pirmininkės, yra rengiama visai kadencijai ir apima ilgalaikių valstybės problemų sprendimą.

„Yra atskiras planas. Kadangi Vyriausybės programa yra rengiama ketveriems metamas ir Vyriausybė, tikiuosi, veiks visą jai nustatytą laiką ir per tą laiką ne tik turės spręsti COVID-19 problemas, o taip pat turės spręsti visą aibę pamatinių problemų mūsų švietimo, ekonomikos, aplinkosaugos ir kitose srityse“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje pirmadienį teigė I. Šimonytė.

Paskirtoji premjerė atkreipia dėmesį, kad ir pačioje Vyriausybės programoje yra nurodyta, jog atskiras pandemijos priemonių planas bus paviešintas.

„Jis apima visą strategiją nuo dabartinės situacijos: mūsų sveikatos sistemos atsparumo išlaikymo, mūsų visuomenės atsparumo išlaikymo, iki atsigavimo, kurį mes suprantame per vakciną ir galimybes gauti bilietą į laisvę pasiekus pakankamai platų vakcinavimo mastą ir ateitį, kuomet mes turbūt turėsime labai smarkiai pagalvoti apie krizių valdymo sistemas“, – sakė paskirtoji premjerė.

Tuo tarpu prezidentas Gitanas Nausėda spaudos konferencijos metu teigė manąs, kad logiška rengti atskirą priemonių planą, jo neįtraukiant į Vyriausybės programą.

„Aš manyčiau, kad viskas čia yra logiška, t.y. Vyriausybės darbų programa yra dedikuojama visam laikotarpiui, visai kadencijai. Ir esu tikrai optimistas, manau, kad koronavirusą mes tikrai įveiksime greičiau ir kad ši Vyriausybė, o ir aš kaip prezidentas, galėsime dirbti savo kadencijos tam tikrą dalį ir ne koronaviruso sąlygomis“, – vylėsi šalies vadovas.

„Todėl darbų planas, veiksmų planas koronavirusui įveikti gali būti pateikiamas ir atskirai. Ir aš tikiuosi, kad šia prasme jis bus labai gerai komunikuotas. Nes kaip rodo patirtis dažnai problemos kyla ne tik dėl to, kad mes priimame gal ne visiškai tikslias priemones, bet gal ir dėl to, kad prastokai jas komunikuojame arba trūksta tam tikrų institucijų koordinacijos“, – pridūrė jis.