Buvusią komandą skriaudęs B. Daviesas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias penktadienio rungtynių žaidėjas. 29-erių krepšininkas per 22 minutes įmetė 16 taškų (6/9 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą bei surinko 22 naudingumo balus.

„Puikus jausmas vėl sugrįžti. Kaunas mano širdyje turi ypatingą vietą. Smagu čia atvykti ir iškovoti pergalę, ypač smagu yra pranokti savo draugus. Įkrėsti savo draugams į kailį nori kiekvienas kovotojas“, – sakė vidurio puolėjas, kuris buvo itin motyvuotas po dviejų iš eilės „Barcos“ pralaimėjimų.

Eurolygoje su 9 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais pirmaujantys katalonai prieš savaitę svečiuose 68:80 netikėtai krito prieš Vilerbano ASVEL, o antradienį ACB lygos akistatoje namie 90:100 nusileido „Valencia“ ekipai.

„Atvykome į Kauną po dviejų iš eilės pralaimėjimų, todėl mums buvo svarbu grįžti į pergalingą kelią. Tiesiog bandžiau žaisti su didelėmis pastangomis ir energija, ir, visa laimė, kamuolys krito į krepšį“, – kalbėjo B. Daviesas.

2017-2019 metais „Žalgiryje“ kartu su Š. Jasikevičiumi dirbęs centras šį sezoną lietuvio nurodymų klauso ir vėl. Atletas patvirtino, jog Šaras iš Kauno į Kataloniją perkėlė tą pačią filosofiją ir darbo metodus, o komandos tikslas yra Eurolygos viršūnė.

„Pasikeitė nedaug kas. Šaras yra nuoširdus treneris. Kaip ir „Žalgiryje“, „Barcelonoje“ jis atiduoda visą save. Su juo čia statome kažką didelio – bandome sukurti čempionišką komandą, todėl stengiamės tobulėti kiekvieną dieną.“

Nors šįkart B. Daviesas sugrįžo į tuščią „Žalgirio“ areną, krepšininkas kauniečių sirgalius prisimena puikiai. Būtent sirgalių pagarba yra tai, ko iš savo laikų Lietuvoje centras pasiilgo bene labiausiai.

„Tikrai pasiilgau „Žalgirio“, viso Kauno, ir to, kaip šią komandą gerbia visi Lietuvos žmonės. Tai yra kažkas, ką laikau labai arti savo širdies.

Visada smagu matyti „Žalgirį“. Daugelis žaidėjų ir personalo narių yra mano draugai. Vis dar labai gerbiame vieni kitus, gera vėl su jais susitikti“, – tikino aukštaūgis.

O su kuriuo žalgiriečiu B. Daviesas sujungti jėgas vėl norėtų labiausiai? Vieno „Žalgirio“ žaidėjo amerikietis išskirti negalėjo, nes brangūs jam yra visi buvę bendraklubiai.

„Išties norėčiau vieną dieną vėl rungtyniauti kartu su savo bičiuliais. Pamatysime, ką mums atneš likimas“, – pokalbio pabaigoje tarė B. Daviesas.

Šį sezoną B. Daviesas per Eurolygos rungtynes ant parketo vidutiniškai praleidžia po 21 minutę, pelno po 10,8 taško, atkovoja po 3,5 kamuolio ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

ACB lygoje atletas per susitikimą vidutiniškai žaidžia po 17 minučių, įmeta po 8,5 taško, sugriebia po 3,7 atšokusio kamuolio bei atlieka po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)