Abi komandos penktadienio rungtynėse Kaune suklydo net 43 kartus. Katalonai prarado 24 kamuolius, o kauniečiai – 19. M. Schilleris pasidžiaugė pažanga gynyboje ir pozityviais veiksmais puolime, bet apgailestavo dėl neatkovotų kamuolių ir nepataikytų metimų.

„Sveikinu „Barceloną“. Mes strigome kovoje dėl atšokusių kamuolių pirmoje mačo pusėje, o varžovai tuo naudojosi. Antroje mačo pusėje pasitempėme. Gynyboje žaidėme su didele agresija ir aktyvumu, o tai leido perimti nemažai kamuolių. Tai labai pozityvus dalykas.

Puolime turėjome problemų pataikydami į krepšį. Kartais lengva sakyti, kad pataikėte 11 procentų taiklumu iš toli. Tai lemia gera varžovų gynyba ir ne tik. Žinoma, tritaškiai padeda, o kai jų nėra, žaisti sunkiau“, – po rungtynių dėstė M. Schilleris.

Žalgiriečiai kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 25:30, o iš toli atakavo viso labo 11 proc. taiklumu pataikydami 2 tritaškius iš 18. „Barcelona“ šeimininkus baudė pataikydama 8 tolimus metimus iš 20 (40 proc. taiklumas).

Vėl strigo pagrindinis „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis, prametęs visus tris savo tritaškius ir sukrapštęs tik 2 taškus baudų metimais. M. Schilleris nesutiko, kad 34-erių gynėjas yra prastos sportinės formos.

„Milas yra puikios formos, jis profesionalas. Man svarbiausia, kad jis pataikytų. Tai skamba paprastai, bet kiekvieną kartą būdamas laisvas, jis turi mesti. Kol jis mes, tol mums bus gerai, nes nebus taip, kad jis prames visada“, – sakė „Žalgirio“ strategas, paaiškinęs ir tai, kodėl itin pasitikėjo Roku Jokubaičiu bei Luku Lekavičiumi.

„Gynyboje žengėme didelį žingsnį į priekį. Agresyvumas, rankų aktyvumas, stovėsena... Tikrai žengėme į priekį ir dirbsime ties tuo toliau. O puolime, žinoma, mes norime atakuoti pranašumo situacijose. Turime žaisti su tokiais žaidėjais kaip Rokas ar Lukas, nes jie turi greičio“, – teigė specialistas.

Kauno ekipos atsarginių suolelis šiame mače aktyviai palaikė ant parketo rungtyniaujančius bendraklubius. Tai yra šią savaitę įvykusio komandos susitikimo rezultatas.

„Pastaruoju metu pabrėžiame, kad mums reikia daugiau komandiškumo. Arena labai tuščia, mūsų negali pakylėti sirgaliai, bet mums gali padėti suolelio aktyvumas ir energija. Apie tai kalbėjome ir vyrukai padarė gerą darbą“, – sakė M. Schilleris prabilęs ir apie arenoje šūksniais žaidėjus skatinusio klubo direktoriaus Pauliaus Motiejūno palaikymą.

„Pauliaus palaikymas yra labai geras ir nuoširdus. Mes šiame projekte esame kartu, investuojame iš visų pusių tam, kad stumtume šią grupę į priekį. Negaliu skųstis“, – teigė strategas, pakomentavęs ir tai, apie ką po mačo pasikalbėjo su Š. Jasikevičiumi.

„Palinkėjau sveikatos. Puikiai prisimenu, kad Šaras paskambino man gavus šį darbą, kalbėjomės apie situaciją ir klubą. Tai buvo labai klasiška. Tai buvo labai malonu ir šaunu. Šiandien buvo pirmas kartas, kai susitikome asmeniškai.“

Delfi paklausus apie papildomą spaudimą bandant prilygti Šarui ar nurungti jį šiam sugrįžus, austras tikino, jog tokio spaudimo nejautė niekada.

„Niekada nejaučiau spaudimo. Galbūt šį spaudimą mėgino išpūsti kiti žmonės, bet pats spaudimo nejaučiu. Puikiai suprantu, kad Šaras yra šio klubo legenda tiek kaip buvęs žaidėjas, tiek kaip buvęs treneris. Jo šešėlis čia didelis, jis čia iki šiol yra labai svarbus žmogus. Ypač tai jaučiau darbo pradžioje. Yra kaip yra, čia tikrai nieko blogo.“

Jau sekmadienį „Žalgiris“ LKL pirmenybėse susitiks su Vilniaus „Rytu“, o per likusį gruodį teks atlaikyti ir sudėtingą tvarkaraštį Eurolygoje. Šį mėnesį „Žalgiriui“ Eurolygoje dar teks sužaisti penkis mačus: su Atėnų „Panathinaikos“, Vitorijos „Baskonia“, Stambulo „Fenerbahče“, Miuncheno „Bayern“ ir Berlyno ALBA.

Austras to pernelyg nesureikšmina, nes sudėtingus tvarkaraščius turi visos ekipos.

„Būsime pasiruošę sekmadieniui. Esame pajėgūs atstatyti jėgas per trumpą laiką. O kalbant apie Eurolygą, jei dabar pažiūrėsime į rezultatus, tai šiek tiek primena NBA, nes yra daug sunkiai paaiškinamų rezultatų. Vis dėlto tai sunkiai paaiškinama tik dėl klubų pajėgumo ant popieriaus. Visi turi sudėtingus tvarkaraščius, todėl bet kas gali nugalėti bet ką“, – spaudos konferencijos pabaigoje tarė M. Schilleris.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)