Miestas – įstabus organizmas, kuriame kiekvieną kartą įmanoma atrasti kažką naujo, netikėto, stebinančio, džiuginančio. Tai gali įvykti ne tik vaikščiojant senojo Vilniaus gatvėmis, bet ir žiūrint nuotraukas, filmus, kuriuose miestas, jo aplinka, architektūra atsiskleidžia vis naujomis formomis.

Kaip pastebi parodos autorius, keramikoje atspindėti šiuos patyrimus buvo smagus nuotykis. Nors molis yra labai paslanki medžiaga, tačiau visada tenka kontroliuoti ir jos, ir visų kitų kūrybos procese naudojamų priemonių arsenalą. Krosnies temperatūros, naudojamų glazūrų, meninės raiškos priemonių pasirinkimai ir jų visuma dažnai lemia galutinį rezultatą.
Gvidas Raudonius. „Motyvo plėtotė. bokštai“

Pagrindiniai tūriai gimė naudojant dailininko mėgiamą molio žiedimo techniką, vėliau juos transformuojant. Parodos objektai palytėti aukso potėpiais, siekiant išryškinti fragmentų švytėjimą.

Parodos kolekcija sukurta autoriui gavus Vilniaus miesto savivaldybės stipendiją.

LDS tinklapyje pateikti autoriaus biografijos faktai:

Vilniaus valstybinį dailės institutą ( dabartinę Vilniaus dailės akademiją ) V. Raudonius baigė 1977 metais. Įgijo dailininko-keramiko specialybę.

Nuo 1978 metų keramikas dalyvauja dailės parodose Lietuvoje ir užsienyje. Savo kūrinius eksponavo apžvalginėse, tarptautinėse ir grupinėse dailės parodose.
Gvidas Raudonius. „Motyvo plėtotė. bokštai“

Kartu su savo žmona dailininke Džiuljeta Raudoniene surengė 6 dviejų autorių parodas, o 2003 metais- personalinę parodą „Stabai“.

Nuo 1997 metų , bendradarbiaujant su architektais, kuria keramiką privatiems interjerams. Dailininko darbų yra Lietuvos ir užsienio muziejuose, privačiose kolekcijose.

Lietuvos dailininkų sąjungos narys nuo 1983 metų. 1994-1998 metais vadovavo Lietuvos dailininkų sąjungai.

G. Raudonius mėgsta santūrią, monumentalią plastiką, kurios svarbūs komponentai yra ryški faktūra ir lakoniškos detalės, dekoratyvumas. Atstovauja tradicinės keramikos mokyklą.

G. Raudoniaus kūrybos paroda „Motyvo plėtotė. Bokštai“ Dailininkų sąjungos galerijoje vyks iki gruodžio 21 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)