„Nueikime į pramogų, prekybos centrus, turbūt tvarkingai dėvinčių kaukes nėra absoliuti dauguma. Matyt, didesnė problema yra, kad tos šventės, kurių mes negalime švęsti restoranuose, kavinėse ir kitose vietose persikėlė į artimą aplinką ir tas šeiminis arba artimos aplinkos plitimas yra pakankamai ženklus. Tai čia jau niekas nesukontroliuos. Policininko į namus neįvarysim“, - sakė S. Skvernelis.

Ketvirtadienį jis taip pat aptarė ir naujus ribojimus, įvestus siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą.

„Mes galime ypatingai griežtus ribojimus padaryti, bet jeigu mes nesilaikysim jų, tai neturėsime rezultatų. Tai, kas yra dabar, jie mes laikytumėmės, būtų kitas rezultatas. Vėl padaryti tie papildomi žingsniai“, - trečiadienį įvestu ribojimus įvardijo premjeras.

Pasak jo, nepaisant ribojimų, „nėra to lūžio, kurio norėtųsi, tai reikės svarstyti kitas priemones“.

Veryga: girdime vis naujų žinių, kurios paaiškina, kodėl virusas nesustoja

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad Latvija, kuri sugriežtino savo karantiną, norimų rezultatų nepasieks, jei visuomenė nenorės to daryti.

„Pasižiūrėsime, kaip latviams seksis, latviai kopia į viršų su skaičiais. Mes vis klausydavome, ką Latvija daro stebuklingo, kad nėra atvejų. Mes vakar kaip tik kalbėjomės su Baltijos šalių ministrais, tai irgi savotiškai liūdnos situacijos konstatavimas. Nepriklausomai nuo to, ką darai, viskas priklauso nuo to, kaip visuomenė elgiasi, kaip ji reaguoja bet ji, deja, visur yra pavargusi, visi mato panašius fenomenus“, - sakė A. Veryga.

Politikas Seime sakė, kad pats priemonės įvedimas dar nieko nereikia.

„Pats priemonės įvedimas nereiškia, kad ji sutvarkys, viskas priklauso nuo to, kaip žmonės į tai reaguos“, - sakė jis.

Ketvirtadienį ir vėl fiksuotas naujų atvejų šuolis. A. Veryga sakė žinantis, kodėl jau beveik mėnesį galiojantis karantinas nesuveikė.

„Reiškia bendraujame ir toliau, vyksta kažkur, kur nelabai matomi dalykai. Apie nerimą keliančias žinutes, kurių sulaukdavome, esu kalbėjęs ir anksčiau. Ir apie įmones, kurios slepia atvejus, nepraneša, neizoliuoja žmonių, girdime apie šventes. Tai ir yra prielaida, kodėl viruso plitimas nesustoja, nes tiesiog nesilaikome rekomendacijų ir elgiamės neatsakingai. Visa visuomenę uždaryti namuose ne variantas yra. Reikia patikėti, kad virusas yra“, - sakė A. Veryga.