Sezono lyderio iš Jungtinės Karalystės, anksčiau laiko užsitikrinusio septintą pasaulio čempiono titulą, vietą rikiuotėje laikinai užims „Williams“ atstovas George'as Russellas.

L. Hamiltono tautietis nuo 2016-ųjų priklausė „Mercedes“ jaunimo programai, tačiau karjerą „Formulėje 1“ po trejų metų pradėjo jau „Williams“ bolide.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, praėjusią vasarą „Mercedes“ domėjosi galimybėmis ateityje susigrąžinti G. Russellą į savo garažus, tačiau ilgalaikę sutartį su 22-ejų britu turinti „Williams“ išleisti lenktynininko nepageidavo, ir „Mercedes“ galiausiai dar sezonui pratęsė kontraktą su suomiu Valtteri Bottasu.

Vis dėlto šįkart „Williams“ nusprendė pilotu pasidalinti.

„Noriu padėkoti mūsų ištikimiems partneriams iš „Williams“ už jų bendradarbiavimą ir platų požiūrį. Derybos buvo pozityvios ir pragmatiškos, ir tai padėjo susitarti“, – teigė „Mercedes“ vadovas Toto Wolffas.

„Williams“ naudoja „Mercedes“ variklius, tačiau tas pats T. Wolffas anksčiau yra sakęs, kad šis faktas neturi įtakos konkuravimui tarp komandų.

G. Russellas sekmadienį turės galimybę pelnyti pirmuosius taškus karjeroje, kadangi su lėtu dabartinės komandos automobiliu to padaryti per dvejus metus jam vis dar nepavyko.

Savo ruožtu, „Williams“ suteiks progą „Formulėje 1“ debiutuoti 25-erių britui Jackui Aitkenui.

Ateinančio savaitgalio lenktynės debiutinės bus ir „Haas“ atsarginiam pilotui iš Brazilijos Pietro Fittipaldi, kuris pakeis praėjusiame etape į avariją patekusį prancūzą Romainą Grosjeaną.

Primename, kad koronavirusas L. Hamiltonui nustatytas pirmadienį, „Mercedes“ žvaigždė buvo izoliuotas Bahreine. Kol kas neaišku, ar jis spės pasveikti iki paskutinių sezono lenktynių Abu Dabyje, vyksiančių gruodžio 13 d.

Šiemet COVID-19 neišvengė dar du „Formulės 1“ pilotai: Sergio Perezas ir Lance'as Strollas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)