Paskambinau telefonu ir paprašiau paruošti dvi porcijas kugelio, pati ir atvykau jo pasiimti. Vieną – su kalakutiena, o kitą – su lazdynų riešutais.

Kugelis Karalius

Atvykau prie didelio pastato Lazdynėliuose, Vilniaus pašonėje. Ant įėjimo durų puikavosi užrašas „Kugelis karalius“. Pasiėmiau lauknešėlį ir išvykau namo. Tik grįžusi žvilgtelėjau į supakuotą maišelio turinį ir maloniai nustebau, mat ten, be kugelio, puikavosi ir pakelis kefyro. Pagalvojau: kokia šauni staigmena, namie jo kaip tik neturėjau. Kol grįžau, kugelis buvo dar šiltas. Sulapnojau iš karto, nes buvo tikrai nepaprastai skanus. Prie jo idealiai derėjo trys parinkti padažai – grietinės, grybų ir bruknių.

Kugelis Karalius

Kugeliai buvo puikios konsistencijos, ne per riebūs, gerai iškepę, ne per sausi ir ne per drėgni, traškiai apskrudę, sotūs, su puikiai parinktu mėsos ir lazdynų riešutų santykiu. Žodžiu, 10 kugelių iš 10-ies.

Kugelis Karalius

Šiais sunkiais ir nepastoviais laikais pandemija maisto sektoriui yra galimybių ir praradimų metas. Tad po malonios gastronominės patirties parašiau atsiliepimą kugelio autoriui. Pasirodo, kugelio kepyklą per pandemiją atidarė vilnietis fotografas Karolis Bingelis, jis nuoširdžiai papasakojo apie savo įgyvendintą verslo idėją.

Karolis Bingelis

Esi fotografas, o dabar atidarei kugelio kepyklą – koks netikėtas posūkis. Kaip nusprendei imtis tokios veiklos? Kaip šovė tokia mintis?

Taip, fotografuoju portretus, įsirengiau fotostudiją uždarytame restorane, kuriame buvo iki galo įrengta virtuvė, – planas buvo pasipraktikuoti maisto fotografijos srityje. Taigi lyg savaime susidėliojo visos idėjos ir galimybės, nes darbo virtuvėje praktikos taip pat turiu nemažai. Žiūrint į profesionalią orkaitę kilo klausimas, ką gi čia iškepus, ir šovė mintis – kugelį! Tad turėdamas visas galimybes pasakiau sau: juk negaliu nedaryti, kai viskas yra. Taip ir atsidariau.

Kugelis Karalius

Galbūt dabartinė situacija Lietuvoje tokiam verslui – tik į naudą, kai žmonės negali vykti į restoranus ar kavines, tad belieka maistą užsisakyti į namus. Ar ši paslauga tokiu metu yra populiari?

Kaip yra iš tikrųjų, paskysiu po kelių mėnesių, kai galbūt turėsiu galimybę palyginti, bet manau, kad taip. Konkrečiai mano kepyklos vieta galbūt nėra patogioje vietoje, nėra didelės žmonių koncentracijos aplinkui, bent kol kas. Tad pristatymai į namus – pagrindinis pardavimo šaltinis.

Vienas pats sukiesi virtuvėje ar komandoje turi ir daugiau žmonių?

Šiandien pats ir kepu, ir visą šio verslo virtuvę prižiūriu vienas. Manau, prieš samdydamas darbuotoją kiekvienas vadovas turi suderinti procesus ir iki mažiausių detalių sukurti bei žinoti įmonės veiklos subtilybes – kaip kitaip galėčiau efektyviai prižiūrėti nusamdytą žmogų ir gaminių kokybę.

Minėjai, kad kugelis pagamintas pagal istorinį receptą. Kokia kugelio atsiradimo istorija?

Kugelio atsiradimo istorijos variantų yra įvairių, nesinori išsiplėsti, nes nesu istorikas. Bet, anot istorijos šaltinių, Lietuvoje kugelis atsirado daugmaž XIV amžiuje. Minima įvairių kugelio receptų, bet man asmeniškai labiausiai patikęs – iš kunigaikščių laikų iki Radvilų rūmų virtuvės atkeliavęs receptas, tai – bulvių kugelis su lazdynų riešutais ir grybų arba bruknių padažu. Visus šio kugelio pagardus galima rasti mano mėgstamame lietuviškame miške, tad atėjus sezonui pasiūlysiu gardžiųjų miško grybų pažibos – voveraičių padažo.

Kugelis Karalius

Kiek porcijų kugelio per dieną tenka iškepti?

Labai įvairiai, dirbu dar tik kelios savaitės, bet jau pradedu pastebėti tendencijas, jog žmonės daugiausia užsisako maisto penktadieniais ir šeštadieniais. Akivaizdu, kad po savaitės darbų norisi atsipalaiduoti ir pasimėgauti laisvu laiku nuo virtuvės.

Kiek žmogui kainuoja kugelio porcija?

Žmogui kainuoja apie porą minučių laiko sukurti užsakymą kurjerių aplikacijoje ir keletą minučių palaukti. Už visa tai išleistumėte tik nuo 6 eurų už porciją – ir jokių purvinų indų, bulvių skutimo bei kitų laiką ir energiją eikvojančių darbų virtuvėje.

Ar kugeliai pristatomi tik Vilniuje, ar visoje Lietuvoje?

Kugelius kol kas pristatome Vilniaus mieste, nors, bijau sumeluoti, bet lyg viena iš kurjerių kompanijų gali atvežti jums kugelį ir iki Lentvario ar kai kurių Vilniaus apskrities rajonų. Tačiau reikia patikrinti, galbūt tai – tik girdėti gandai. Pažiūrėsime, kaip klostysis rinkos situacija, gal bus galimybių plėstis ir kugelį pasiūlyti platesniam Lietuvos vartotojų ratui. Idėjų turiu įvairių, kol kas tikslas – suderinti ir pasiekti stabilų reikiamą „Kugelio karaliaus“ pardavimo lygį Vilniaus mieste.

Galbūt žmonės turi kokių specialių norų ar reikalavimų?

Visi mes tikimės to paties iš gaunamų paslaugų – būti pamaloninti, tad labai stengiuosi – noriu padaryti viską, kad vartotojas patirtų malonumą gaudamas ir valgydamas kugelį. Kiekvienas užsakovo išsakytas pagyrimas ar priekaištas padeda man tai įgyvendinti. Ačiū jiems už tai, kad valgo, komentuoja ir padeda man siekti užsibrėžto tikslo pagaminti ir patiekti skaniausią kugelį mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (455)