Keisčiausia, kad įžengę į turistams pritaikytą katakombų dalį nepajusite drėgmės ar pelėsio kvapo. Priešingai, katakombose oras sausas ir net šiek tiek saldžiai kvepiantis. Būtent tai labiausiai ir trikdo – aplink kaulai, o ore tvyro saldus kvapas, lyg būtum gėlių parduotuvėje.

Turistams pritaikyti tuneliai tėra 2 kilometrų ilgio ir tai tik mažas žvilgsnis į visai kitą Paryžių – katakombų tikrasis ilgis yra daugiau nei 300 kilometrų.

Šios neįprastos vietos istorija yra ganėtinai makabriška ir apipinta daugybę legendų. Juk dėl didelės nelaimės ir buvo nuspręsta beveik 7 milijonų žmonių kūnus perkelti į katakombas. Bet apie viską nuo pradžių.

Kasyklos po miestu – ne pati geriausia idėja

Archeologai teigia, kad požeminiai tuneliai aplink Paryžių egzistavo dar Senovės Romos laikais. Tie tuneliai buvo klinties kasyklos – uolienos, kuri buvo naudojama miesto statyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)