Kaip paaiškėjo, moteris į policiją kreipėsi pati dėl neva nežinia kur esančios dukters. Birutė dėl atžalos dingimo iš pradžių apkaltino jos tėvą politiką Petrą Gražulį, tačiau vėliau paaiškėjo, kad mergaitė saugiai leido laiką darželyje, kur ją nuvedė kaimynė. Atvykę į Birutės namus, policininkai nustatė jai vidutinį girtumą, o paskui žiniasklaidai komentavo esą moteris pati užsipuolė vieną iš pareigūnų.

Po nemalonaus įvykio žiniasklaida paskelbė, kad Birutės dukra buvo priverstinai perleista tėčio globai, tačiau, kaip paskui „Delfi“ sakė moteris, ji pati paprašė Petro pagalbos prižiūrint dukrą, kadangi po įvykio jautėsi prastai.

Praėjus mėnesiui ir kiek aprimus emocijoms, žinoma moteris „Delfi“ dar kartą patvirtino, kad mergaitę kelioms dienoms tėčiui perdavė tik savo pačios noru.

„Viskas gerai, jos iš manęs niekas tikrai neatėmė ir Petrui neperdavė. Ji su mumis buvo tą patį vakarą. Tik tiek, kad kitą dieną aš pati paprašiau tėčio pabūti su ja keletą dienų. Žiniasklaida dažnai rašo tai, ką žmonės labiau skaitytų, tad aš nelabai į tai kreipiau dėmesį. Dukrytė jau seniausiai su manimi. Kai po kelių dienų paprašiau Petro parvežti ją namo – iš karto ir parvežė. Tikrai nėra jokių apribojimų. Mergaitė ir toliau gyvena su manimi, tėtis aplanko, gyvename įprastą gyvenimą“, – „Delfi“ sakė Birutė.

Anot pašnekovės, vieninteliai incidento padariniai – pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui.

Tąkart oficialią informaciją apie įvykį „Delfi“ pateikė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

„Moteris buvo atvežta į policijos komisariatą. Pasak Palangos PK viršininko, jai bus surašytas administracinis protokolas dėl melagingo iškvietimo. Taip pat bus pradėtas tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo pareigūnui“, – sakė A. Grauslienė.

Po įvykio Birutė feisbuke pasidalijo ne viena nuotrauka, kurioje matyti, jog ir ji pati patyrė sumušimų. „Pasakiau policininkui, kad ryžas. Galva į plyteles“, – prie vienos jų rašė Birutė. Paskui šie kadrai iš socialinio tinklo buvo pašalinti.

Gumbas kaktos zonoje ir mėlynės po akimis bylojo, kad moteris irgi nukentėjo fiziškai. Nors iš pradžių Birutė teigė, kad ją sumušė policininkas, vėliau šiuos kaltinimus atsiėmė ir viešai jo atsiprašė.

„Ačiū artimiesiems, kurie manęs nepasmerkė, ačiū draugams,kurie skambino ir sakė„ laikykis" ir verkė kartu su manimi. Atsiprašau pareigūno, kurį įžeidžiau, pasakydama, kad jis trenkė mano galvą į plyteles. Dėkoju ir Petrui už barimą ir NET moralinį palaikymą, kurio nesitikėjau. Įvyko kaip įvyko, o dabar reikia gyventi toliau. Viskas bus gerai. – socialiniame tinkle rašė Birutė, o paskui pasidalijo dar vienu įrašu. – Gavau plaukų dažus. Dalį. Ne už ilgo turėtų ateiti ir mėlyni bei raudoni (ryži). Jais nusidažysiu pirmiausiai, ne dėl atsiprašymo, o ir dėl to, kad pati esu patyrusi be galo daug patyčių ir neturėčiau taip elgtis su žmonėmis, kurie nėra kalti, kad kažkas kažkada su manimi taip elgėsi. Tas policininkas nėra kaltas dėl mano ambicijų, dėl mano senų nuoskaudų. Dėl mano išgyvenimų jis irgi niekuo dėtas, nei kaltas. AŠ PAMELAVAU, KAD JIS TRENKĖ MANO GALVĄ GULDYDAMAS ANT ŽEMĖS Į PLYTELES. Viešai atsiprašau ir pripažįstu, kad jo, kaip pareigūno veiksmai buvo teisėti ir to nusipelniau“.

Šiandien kalbėdama apie šį įvykį, moteris nepraleidžia progos pašmaikštauti.

„Realiai tai vargiai aš sugebėjau pasipriešinti. Paguldė ir tiek. Pajuokaujant galiu pasakyti, kad, jeigu jam nustatys kažkokius sužalojimus, vertėtų pagalvoti apie tarnybinį patikrinimą, ar jis gali eiti savo pareigas, jeigu jį, ginkluotą ir parengtą fiziškai, sugeba sumušti beginklė įkaušusi moteris. Keisti įstatymai. Jeigu taip ir toliau, tai pusė Lietuvos taps vos ne kriminaliniais nusikaltėliais“, – kalbėjo pašnekovė.

Na, o paklausta, ar po įvykio jai pačiai liko fizinių padarinių, sakė: „Padariau viską, kas mano valioje, kad būtų kuo mažiau teisinio „tampymosi“. Buvo, praėjo, pasveikau. Stengiuosi negalvoti ir apie tai. Neapkraunu savęs bereikalingai“.

Moteris neslepia, kad įvykį atsimena miglotai. Ji įtarė, kad tokią būseną lėmė jos vartojami vaistai ir vynas.

„Ką prisimenu, stengiuosi pamiršti, negalvoju apie tai. Negadinu sau nuotaikos. Iš kai kurių dalykų juokiuosi, nes kai praeina laikas, tai, kas buvo baisu, tampa juokinga. Visos komedijos yra pastatytos iš blogų dalykų“, – pozityvesnėmis nuotaikomis šiandien kalba pašnekovė.

Kai įvykis buvo paviešintas internetinėje erdvėje, Birutė sulaukė ne tik palaikymo, bet ir pašaipių žinučių. Komentatoriai negailėjo karčių pastabų. „Baisių komentarų galima pasiskaityti vos ne po kiekvienu straipsniu, rašomu apie kažkiek žinomesnį žmogų. Nebekreipiu į tai dėmesio. Žinote, aš žmogaus neužmušiau, iš įvykio vietos nepabėgau. Tam tikros aplinkybės lėmė tai, kad įvyko tai kas įvyko. Gyvenu toliau, nesigręžioju atgal, žiūriu į priekį“, – patikino Birutė.

Nepaisant to, kad incidento metu tariamai puolė ir P. Gražulį, Birutė tąkart neslėpė, kad santykiai su dukters tėčiu paskutiniu metu yra pasitaisę. Gražiu žodžiu politiką moteris pamini ir šiandien.

„Aš manau, kad sutariame normaliai. Kad tuo metu jis mane palaikė – aš įvertinau ir vertinu šiandien. Tuo sunkiu laikotarpiu man bet kurio žmogaus palaikymas buvo svarbus ir reikalingas. Taip pat ir Petro“, – kalbėjo moteris.

Petras Gražulis palaiko dukros mamą

Tuo tarpu politikas P. Gražulis po įvykio „Delfi“ papasakojo, kodėl Birutė susiklaidino dėl dukters.

Jis pasakojo dieną prieš nutikimą leidęs laiką su dukra B. Navickaitės bute Palangoje. Čia svečiavosi iki 21 val. 30 min., o nakvoti vyko į bičiulio butą tame pačiame mieste. „Ji žino tą butą. Ryte galvojau, pravažiuodamas nuvešiu vaiką į darželį. Jis labai netoli, tad ir prasivaikščioti tokiu oru būtų buvę pramoga. Bet man Birutė nekėlė ragelio ir aš nuvažiavau tiesiai į Gargždus“, –pasakojo politikas.

Važiuodamas namo P. Gražulis sulaukė skambučio iš policijos. „Per pietus man paskambino policija ir pasakė, kad Birutė ant manęs yra parašiusi pareiškimą, jog neva aš be jos žinios pasiėmiau dukrą. Ir kad ji dabar jos ieško. Tuomet vėl važiavau atgal į Palangą. Paklausiau policijos, ar jie tikrino, ar mergaitė yra darželyje. Jie sakė, kad nepatikrino ir susitarėme, kad ten nuvažiuosiu pats“, – pasakojo Petras.

P. Gražulis buvo pakviestas atvykti į Birutės namus, kur lankėsi ir tarnybos. „Be abejonės, ir vaikų teisės, ir policija buvo pas ją bute. Ir mane pakvietė. Iš pradžių Birutė bandė sakyti, kad aš dukrą paėmiau, klausė kur ji. Sakiau jai: „Ką tu čia šneki, taigi aš vaiko niekada be tavo žinios neimu“. Tada nuvažiavau į darželį ir paaiškėjo, kad ją ten ryte nuvedė kaimynė“, – kalbėjo P. Gražulis.

Politikas tuomet atsisakė komentuoti faktą, kad moteris buvo neblaivi, tačiau neslėpė tuomet šia tema su ja kalbėjęs. „Aš negaliu su vaiku būti ilgiau kaip iki devynių vakaro. Vaikui reikia į darželį, reikia eiti miegoti. Pabuvau su mergaite, pasakiau jai, kad einu namo, o ji tegu eina paguldyti dukters. Apie 21 val. 30 min. išėjau ir viskas. Sakiau jai: „Jeigu tu nori, tu visada eik, aš ir šiandien galiu tave paleisti“. Tegu eina. Aš galiu su dukra pabūti be problemų. Bet ji dukrelės man vienam niekada neduoda“, – komentavo P. Gražulis.

Na, o laidai „Srovės“ politikas išreiškė savo dukters mamai palaikymą. „Aš manau, kad Birutė viską susitvarkys. Visko gyvenime pasitaiko. Visiems visko būna. Bus gera mama ir toliau prižiūrės dukrą. Aš palaikau visuose gyvenimo atvejuose. Visi gali suklupt. Tai žmogiška. Pati Birutė kalta, kad viską kelia į facebook‘ą ir ieško užtarimo, nors pati tikrai ne visada būna teisi. Bet turiu ją palaikyti, nes ji yra vaiko mama“, – kalbėjo P. Gražulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)