Kaip rodo pasaulinės finansų platformos „Revolut“ klientų Lietuvoje atsiskaitymų kortele duomenys, per juodojo penktadienio išpardavimą lietuviai daug dėmesio skyrė kinų internetinės prekybos gigantei „Aliexpress“. Vidutiniškai, per išpardavimą tautiečiai iš šios platformos prekių įsigijo už 35 eurus.

Įdomu ir tai, kad šįmet per didįjį metų išpardavimą lietuviai daugiau dėmesio skyrė drabužiams, avalynei ir aksesuarams. Oficialiais duomenimis, 5 populiariausiomis „Juodojo penktadienio“ el. parduotuvėmis tapo „Amazon“ „Aliexpress“ „Asos“ „About you“ „Zara“. Keturios iš šių parduotuvių specializuojasi drabužių pardavime.

Vis dėlto, kinų internetinės prekybos gigantė dviprasmiškai vertinama ne be priežasties. Dažnai apsiperkantys šiame puslapyje sutiks – tarp gausybės nekokybiškų, prastai pasiūtų ir pigią furnitūrą turinčių prekių galima rasti ir dėmesio vertų pirkinių.

Vis dėlto, pasiseka ne visiems – tą puikiai iliustruoja „lūkesčiai ir realybė“ tipo nuotraukos, cirkuliuojančios internete.

Kad netektų išspausti nei juoko, nei liūdesio ašaros apsivilkus įsigytą gaminį, rekomenduojama atkreipti dėmesį į atsiliepimų skiltį – joje pirkėjai dažnai dalijasi realiomis gaminio nuotraukomis bei komentarais apie gaminio kokybę. Nepamirškite, kad gaminio nuotraukos yra koreguojamos, be to, drabužius dažniausiai vilki su el. katalogais dirbantys modeliai.

Nepamirškite ir dar vieno svarbaus aspekto – jei apsiperkate Azijos šalių internetinėse parduotuvėse, atkreipkite dėmesį į modelių, ant kurių pavaizduotas gaminys, sudėjimą. Įprastai, azijietės yra smulkesnės nei europietės, todėl net ir pasirinkusios sau įprastą dydį, rizikuojate prašauti – drabužis gali būti pasiūtas pagal kitus išmatavimų standartus.

Taip pat įsitikinkite, kad pardavėjas teikia lanksčias prekių grąžinimo sąlygas. Tokiu atveju, atgausite pinigus už lūkesčių nepateisinusį arba nekokybišką, defektų turintį drabužį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)