Akivaizdus Antano Sireikos vadovaujamos komandos lyderis šį mėnesį svariai prisidėjo prie to, kad „Šiauliai“ iškovotų pirmąsias dvi pergales šiame sezone.

E. M. Fridkrissonas išsiskyrė ne tik taškais, bet ir rezultatyviais perdavimais – pagal šiuos du statistinius rodiklius islandas lygių neturėjo visame čempionate.

Per ketverias lapkritį sužaistas rungtynes E. M. Fridrikssonas rinko vidutiniškai po 18,5 taško ir atliko 9,5 rezultatyvaus perdavimo, taip fiksuodamas 27 naudingumo balų vidurkį.

24-erių 183 cm ūgio krepšininkas pripažino, kad tai turbūt solidžiausias įvertinimas jo karjeroje. Tiesa, kalbėdamas apie MVP titulą islandas atsigręžė į savo komandos draugus ir patikino, kad „Šiauliai“ pagaliau atrado sėkmingą žaidimo ritmą, o tokių skaudžių pralaimėjimų kaip sezono pradžioje jo komanda sau daugiau nebeleis.

„Labai norėjau laimėti. Rugsėjis ir spalis mums buvo labai sunkūs, prieš šį mėnesį žinojome, kad turime pradėti žaisti geriau. Panašu, kad mums pavyko. Individualūs pasiekimai yra viena, bet tikrai jaučiu, kad mes, kaip komanda, vis labiau tikime vienas kitu – šie mano rodikliai yra kartu ir komandos draugų nuopelnas, jie tiki tuo, ką darau“, – LKL.lt sakė E. M. Fridrikssonas.

Apie asmeninį prizą krepšininkas išgirdo grįžęs į „Šiaulių“ treniruotes surengė po rinktinių pertraukos.

Islandijos komandai šis FIBA „langas“ taip pat buvo sėkmingas – pasiektos dvi pergalės.

Be treniruočių ir rungtynių E. M. Fridrikssonas pastaruoju metu daug kitokių veiklų Šiauliuose neturi – jis jau įprato gyventi tokiu režimu ir dabar tikina, kad karantinas tik padeda suprasti, ko iš savęs turi reikalauti profesionalus krepšininkas.

„Tokiu laikotarpiu visą savo laiką gali skirti tik krepšiniui. Dabar lengviau išlaikyti tinkamą koncentraciją, išlaikyti gerą ritmą. Gyvenu maždaug taip: namai – treniruotė – prekybos centras – namai. Gyvenimas dabar ne toks intensyvus, turi daugiau laiko apgalvoti dalykus, pasiruošti treniruotėms ir rungtynėms tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Kitaip sakant, dabar žymiai lengviau rasti tinkamą krepšininko gyvenimo ritmą“, – sakė krepšininkas.

LKL mėnesio MVP titulas nėra pirmasis toks trofėjus E. M. Fridrikksono lentynoje. Vis dėlto, kiek ilgiau pagalvojęs apie praeities titulus, islandas patikino, kad tai turbūt yra didžiausias jo asmeninis karjeros įvertinimas.

„Esu laimėjęs MVP titulų ir anksčiau, tiek Islandijoje, tiek Švedijoje. Bet tai tikrai yra aukščiausias lygis, kokiame esu žaidęs. Todėl šis MVP titulas bus kitoks, turbūt svarbiausias karjeroje. Tiesa, privalau paminėti komandą. Nežinau ar rasiu tinkamų žodžių, bet man ypatingai svarbu ir džiugu, kad pagaliau pradedame geriau žaisti. Pagaliau esame vienas kumštis“, – sakė krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)