„Kas tai yra prabangus namas? Jeigu pažiūrėtume prieš 20 metų, tai būtų didelis namas, rėkiančios formos, tarsi pilis. Dabar prabanga evoliucionavo ir prabangūs namai yra patogūs namai, šeimos poreikius atitinkantys namai, kuriems, be abejonės, labai svarbi vieta ir asmeninės savybės.

Aišku, prabangūs namai turi turėti tam tikrus aspektus, be kurių sunku būtų pretenduoti į aukštesnę vertę. Tai kokybiška statyba, geras išplanavimas, aukštos lubos, šviesa, dideli langai. Labai svarbu namų įrengimas“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako specialistė.

Akivaizdu, šio namo šeimininkai – tikri melomanai. Čia įrengtas specialus kambarys muzikos klausimui – vos pradarius duris pasigirsta ausiai malonūs garsai. Šis namas netgi apšiltintas specialia akustine versija, kuria buvo tinkuojamas ir operos teatras La Scala.

Namas statytas prieš 100 metų. Dar išlikę originalūs akmeniniai pamatai. Rūsio laiptai taip pat palikti autentiški, kokie buvo prieš 100 metų. Čia išliko ir senosios stogo čerpės.

Takeliams ir kiemui panaudotas XIX a. pabaigos grindinys. Kieme – brandus prancūziško stiliaus sodas. Apie 200 kvepiančių rožių krūmų, hortenzijos, japoniškas vynmedis, klasikinės formos fontanas.

Kas dabar labiausiai gali įpirkti prabangų būstą? Ar kaip ir visais laikais – verslininkai?

„Taip, savų verslų savininkai, ko gero, būtų dominuojanti pozicija. Ir mūsų rinka, aš sakyčiau, skiriasi tuo, kad pagrindiniai pirkėjai yra vietiniai, lietuviai“, – sako Agnė.

Ar tikrai prabangaus būsto kainos kyla taip, kad net ir milijono eurų nebeužtenka?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)