Vyrauja rami švenčių laukimo atmosfera

Šiais metais Kauno eglė ir visa Rotušės aikštė papuošta saldumynus primenančiomis dekoracijomis. Jos pagamintos iš ekologiškos, netoksiškos medžiagos – izolono. Žadama, kad eglė įspūdingai atrodys ne tik prietemoje, ar tamsoje, bet ir dieną.

„Žiūri į dangų ir matai debesis, kurie tau kažką primena. Tai – cukrinį avinėlį, širdelę ar cukraus vatą, ar, galų gale – pyragėlį. Idėja buvo šiuos debesis nuleisti arčiau žemės. Tarp šių debesų, tarp svajonių vaikščiodami, tyliame laukime ir viltyje mes ir laukiame gražių Kalėdų“, – pasakojo 12 metus iš eilės Kauno eglę puošianti menininkė Jolanta Šmidtienė.

Iš atskirų šakų sukomponuota eglė sumontuota ant to paties metalinio karkaso, kuris buvo naudojamas ir praėjusiais metais puošiant įspūdingo grožio „kosminę“ eglę.

Šiais metais eglė atrodo kiek aukštesnė, nes jos viršūnę puošia ne tradicinė žvaigždė, bet 3 metrų aukščio senovinį kupolą primenantis elementas. Tad bendras pagrindinės Kauno eglės aukštis siekia apie 25 metrus.

Šventinėmis spalvomis nutvisko ne tik pati eglė, bet ir pati miesto rotušė bei aikštė. Medžiuose sumontuoti šimtai lempučių, papuošti bei apšviesti pastatų fasadai kuria savitą, švenčių laukimo atmosferą.

Į Kauno eglutės vidų, kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet galima užeiti. Ten laukia staigmena – iš cukraus pastatytas miesto maketas. Pasak sumanymo autorės J. Šmidtienės, kauniečiai galės atpažinti iš cukraus kubelių pastatytus žinomų miesto pastatų maketus, architektūrinius, urbanistinius elementus.

Kalbėdama apie eglės ir Rotušės aikštės puošimo koncepciją, sumanymo autorė akcentavo, kad šiais metais atsisakoma spalvų ir triukšmo kakofonijos, tarsi grįžtama į vaikystę.

„Kūrėme ramaus Kalėdų laukimo nuotaiką. Ne tą holivudinę, mums įprastą, skambančią ir spalvingą. Tai yra daugiau susikaupimo, laukimo ir vilties nuotaika“, – sakė J. Šmidtienė.

Pernai kvietė kosminė Kalėdos

2019 metais pagrindiniu Kauno eglės akcentu tapo menininkės J. Šmidtienės komandos sukurtos įvairiaspalvės plastiko dekoracijos. Ši miesto eglė, tai savotiška 2018 m. rotušės aikštę puošusios miesto eglutės transformacija. Ją puošę plastiko šiaudeliai buvo perdirbti ir panaudoti kuriant kosmines dekoracijas.

Iš perdirbto plastiko pagamintos įvairiaspalvės figūros tapo pagrindiniu eglės akcentu. Vien rotušės aikštės iliuminacijoms panaudota apie 3 kilometrus šviečiančių girliandų. Idėjos autorei J. Šmidtienei, tai buvo dešimtoji Kalėdų eglė, kurią jos komanda puošė Kaune. Šį kartą kūrėja minėjo abstrakcijomis leidžianti pasireikšti žmonių fantazijai.

„Norėjosi, kad kiekvienas pamatytų savaip, o ne paduoti „sukramtytą“ produktą, kad tai konkrečiai zuikis ar meška. Prisiminkite, kad galima žvelgti ir giliau, įsivaizduokite. Vieniems čia koralai, kitiems – kosminiai objektai“, – sakė J. Šmidtienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)