„Pastarosiomis dienomis regione daugėja COVID-19 pacientų. Taip pat tų, kurie gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose, daliai jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Kauno regiono medikai dirba labai sunkiai, kad būtų užtikrinama pagalba COVID-19 pacientams bei kartu išsaugotas planinių paslaugų teikimas pacientams, kurie į ligoninę atvyksta dėl kitų sveikatos problemų“, – sako Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius. „Tačiau dėl to tenka mažinti planinių paslaugų apimtis“,– priduria profesorius.

COVID-19 lovų užimtumas Kauno regiono ligoninėse

Šiuo metu Kauno regione yra septynios gydymo įstaigos su skyriais, skirtais gydyti COVID-19 liga sergančius pacientus, kuriems būtinas stacionarinis gydymas. Tai LSMU Kauno ligoninė, Kauno klinikos, Marijampolės, Kėdainių, Jurbarko, Jonavos ir Prienų ligoninės.

COVID-19 lovų užimtumas Kauno regiono ligoninėse

Šiuo meti Kauno regione yra 440 stacionaro lovų, skirtų COVID-19 pacientams, iš kurių 50 – reanimacijos (intensyviosios terapijos). Kauno regione daugėjant hospitalizuotų COVID-19 pacientų, ligoninėse proporcingai įsteigiama daugiau lovų, skirtų COVID-19 pacientams.

Šiandien Kauno klinikose gydomi 23 pacientai, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Kauno klinikų Centrinės reanimacijos skyriuje gydomi sunkiausios būklės COVID-19 pacientai iš viso regiono.

COVID-19 lovų užimtumas Kauno regiono ligoninėse

Šiandien šiame skyriuje gydoma 13 pacientų. Iš jų 9 atliekama DPV, o 2 pacientams atliekama ekstrakorporinė membraninė oksigenacija (EKMO). Taip pat du COVID-19 liga sergantys vaikai gydomi Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)