Vagystės įvykdytos, kai namų savininkų nebuvo namuose. Didžiausią žalą patyrė Karklės gyventojai.

Lapkričio 5-osios vakarą iš namo pavogti įvairūs juvelyriniai dirbiniai, keturi laikrodžiai bei dokumentai. Šį turtą namo gyventojai laikė seife, tačiau tai ilgapirščių nesustabdė. Pradėjus tyrimą dėl vagystės paaiškėjo, kad žmonės patyrė apie 80 tūkst. eurų nuostolių.

Kiek anksčiau, spalio 19 dieną, nuo ilgapirščių nukentėjo ir Klaipėdos gyventojai. Nuosavame name gyvenančius žmonės nekviesti svečiai aplankė įsibrovę pro langą. Name žmonių tuo metu nebuvo.

Po vagystės nukentėjusieji suskaičiavo, kad patyrė apie 30 tūkst. eurų nuostolių, neteko pinigų ir papuošalų.

„Kol kas dėl šių vagysčių atliekami ikiteisminių tyrimų veiksmai – tyrimus vykdo Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai. Tiriamos įvairios versijos, neatmetama ir galimybė, jog nusikaltimų aukos galėjo būti „nusižiūrėtos“ iš anksto. Pareigūnai norėtų atkreipti gyventojų dėmesį, kad namuose laikant daug grynųjų pinigų ar kitų vertybių, bei norint apsaugoti savo turtą, būtina įsirengti apsaugos signalizaciją, o ją įsirengus – nepamiršti ir įsijungti, mat dažnu atveju asmenys išvykdami iš namų kelioms valandoms ar vienai dienai, net neįjungia signalizacijos“, – sako Andromeda Grauslienė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja.

Pastaroji vagystė įvykdyta lapkričio 25 d. Vagys į moters namus įsibrovė dieną. Šis nusikaltimas taip pat įvykdytas, kai namuose nieko nebuvo. Nors ilgapirščiai nusitaikė į seifą, šįkart grobiu džiaugtis negalėjo. Moteris nurodė, kad vagys nepasivargino atidaryti seifo nusikaltimo vietoje – jį tiesiog išlupo iš sienos. Pasak šeimininkų, seife vertingų daiktų nebuvo.

Nuostolius namo gyventojai patyrė dėl kolekcinių rankinių laikrodžių netekties ir suniokotų namų.

„Turtas buvo draustas. Namas nėra atokiai nuo kitų namų. Policijos pareigūnai tikslina aplinkybes bei atlieka procesinius veiksmus“, – informavo Greta Kęsminaitė, Tauragės apskr. vyriausiasis policijos komisariatas Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė.

Anot G. Kęsminaitės, pagal pastarųjų metų duomenis, padidėjusios tendencijos nestebima dėl vagysčių. Policijos departamento duomenimis, iki 2020 m. spalio mėnesio, lyginant su 2019 m. atitinkamu laikotarpiu, vagysčių užregistruota 1274, arba 13,3 proc., mažiau. Visgi gaujas sukūrę nusikalstamo pasaulio atstovai siautėja visoje Lietuvoje.