„Vyriausybė turi dirbti Europos lygmeniu, kad slidinėjimo turizmas nebūtų leidžiamas iki sausio 10 dienos“, – teigiama dokumente, patvirtiname po Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir 16-os federalinių žemių vadovų susitikimo trečiadienį.

„Pasakysiu atvirai: tikriausiai bus sunku, bet mes stengsimės“, – po susitikimo kalbėjo A. Merkel.

Šiame dokumente taip pat akcentuojama būtinybė vengti bet kokių „nereikalingų kelionių“, įskaitant turistines.

Anksčiau šią savaitę Italijos premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) taip pat išsakė pritarimą idėjai atidėti slidinėjimo sezono pradžią bei atkreipė dėmesį į bendros Europos pozicijos dėl to svarbą.

„Jei Italija nuspręstų uždaryti savo kurortus, nesulaukusi jokios paramos iš Prancūzijos, Austrijos ar kitų šalių, gali nutikti taip, kad italai vyks į užsienį ir parneš namo naujus infekcijų atvejus“, – sakė G. Conte.

Savo ruožtu Prancūzijos Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), pristatydamas ribojimų šalyje švelninimo etapus, pabrėžė, kad kol kas negalima planuoti slidinėjimo kurortų atidarymo per artėjantį šventinį laikotarpį.

E. Macronas taip pat sakė, kad konsultuosis su Europos partneriais dėl žiemos turizmo sezono pradžios datų derinimo.

Italijos vyriausybė taip pat ketina užmegzti kontaktą su kaimyninėmis Alpių šalimis ir aptarti slidinėjimo trasų uždarymą kalėdiniu laikotarpiu.

Tuo tarpu Austrijos valdžia, priešingai, pareiškė slidinėjimo kurortų neuždarysianti.

Tokios pat pozicijos laikosi ir Šveicarija, kuri nėra ES narė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)