A. Veryga teigė, kad komendanto valanda turėtų riboti ne naktinį žmonių judėjimą, o keliones savaitgaliais į didžiuosius prekybos centrus.

„Nežinau, matyt, kad tą komendanto valandą savaip įsivaizduoja, ką ji reiškia. Jei tai tikrai yra naktinio gyvenimo stabdymas, jis nevyksta, jis jau sustabdytas. Komendanto valandos gal reikia savaitgalį, kai nebegalėdami nueiti į kino teatrą, tai susirenka prekybos centruose. Prisimename mūsų ginčus dėl naktinių klubų, kai sakė, kad viską susitvarkys. Dabar panašų atvejį turime su dideliais prekybos centrais“, – sakė A. Veryga.

Ministras aiškino, kad dar griežtesni ribojimai dabar tiesiog nebūtų efektyvūs, nes žmonės yra pavargę, nurodymų laikosi tik dėl to, kad negautų baudos.

„Matome kitas šalis, kur visuomenė gal yra aktyvesnė, matome protestus, riaušių elementų, labai agresyvių apraiškų. Labai smagu, kad Lietuvoje jie nepasiekia tokių formų. Labai svarbu yra jausti visuomenės pulsą. Visuomenė yra nuvargusi, jei būtų nuoširdiai laikomasi to, kas priimta, mes jau dabar turėtume kitokį efektą. Visuomenė tikrai reaguoja kitaip į situaciją“, – sakė ministras.

Jis teigė, jog „nieko blogo neatsitiktų, jei savaitgaliais didieji prekybos centrai neveiktų“.

A. Veryga pridūrė, kad maisto prekių parduotuvės ir toliau galėtų veikti.

Ministro teigimo, augimas fiksuojamas visoje Lietuvoje.

„Iš visur, galima drąsiai sakyti, kad iš visur. Ką dar davė karantinas, kai labai aišku pasidarė, kad tie, kas gali keliauti į nuotolinį darbą, tą ir padarė. Tai jie grįžo į šeimas, užkrėtė artimuosius, tikrai yra tokių židinukų. Šiaip atvejų yra visur, gydymo, slaugos, ugdymo įstaigose. Iš esmės visur, kur žmonės susitinka ir bendrauja“, – sakė A. Veryga.

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras teigė, kad nepriima pastabų apie tai, kad kadenciją baigianti Vyriausybė nebesiima nepopuliarių sprendimų, laukdama valdžios pasikeitimo.

„Aš negaliu už kitus pasakyti, aš už save tik galiu pasakyti. Aš tokios nuostatos neturiu, manau, kad darbą privalome padaryti gerai iki paskutinės dienos. Norėčiau tikėti, kad ir kiti kolegos labai panašiai reaguoja“, – aiškino laikinasis sveikatos apsaugos ministras.

Rezultatai tik kitą savaitę

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė karantiną pratęsti iki gruodžio 18 dienos. Anot A. Verygos, tik kitą savaitę paaiškės ar pirmosios trys karantino savaitės suveikė taip, kaip buvo norima.

„Dar ne visiškai galime sakyti, kad tikrai nepavyko, turime augimą, bet ne eksponentinį. (…) Mes kiekvieną dieną su nerimu laukiame skaičių, pasižiūrėjome, kaip sekėsi kitose valstybėse, kurios anksčiau pritaikė karantiną, tai kitoms šalims prireikė 3 savaičių pamatyti tą atvejų augimo užlinkimą, mes dar turime savaitę pasižiūrėti į rezultatą“, – kalbėjo ministras A. Veryga.

Politikas pripažino, kad jau skaičiuoja paskutines dienas, kol baigsis jo ministro kadencija.

„Sąžiningai sakau, kad tikrai skaičiuoju. Tikrai laukiam sklandaus pasikeitimo, nes šita situacija reikalauja aiškumo visiems, komandai, žmonėms. (…) Optimistiškai skaičiuojant, jei viskas bus gerai, labiausiai tikėtina, kad gruodžio 8–10 dieną gali būti pasikeitimas. Tai dar pora savaičių“, – Žinių radijo eteryje sakė laikinasis sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.