„Ko gero, sunkiausia bus kai kuriems liberalų kandidatams, pirmiausia daug linksniuojamai Evelinai Dobrovolskai, galbūt ponui Kairiui, bet klausimas, kuo vadovausis Gitanas Nausėda, – ar strateginiais, vertybiniais sumetimais, ar, kaip jam kartais būna, paprasčiausiai asmeniškumais. Jei bus vadovaujamasi tokiais dalykais, tai turėsime bėdą“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo politologas.

„Pono Dulkio kandidatūra parodys, pagal ką prezidentas sprendžia“, – atkreipė dėmesį jis.

Anot V. Valentinavičiaus, kandidatų į ministrus vizitai Prezidentūroje, kai iš pradžių susitinkama su G. Nausėdos patarėjais, atrodo keistai.

„Man truputį nerimą kelia įvestas naujas žanras, kad kandidatai pirmiausia eina pas patarėjus ant kilimo, yra tardomi, o tik paskui pas prezidentą. G. Nausėda yra sakęs, kad anglų kalbos žinių netikrins ir kandidatų neegzaminuos, kaip, suprask, negerai darė D. Grybauskaitė, bet čia yra blogiau nei toks egzaminavimas – faktiškai šioks toks kandidatų žeminimas. Jie yra politikai ir man atrodo nepriimtina, kad juos tardo jokių mandatų neturintys patarėjai“, – sakė politologas.

Jo manymu, didžiausias iššūkis naujai Vyriausybei neabejotinai bus koronaviruso valdymas, bet krizę, politologo teigimu, galima vetinti ir kaip galimybę.

„Konservatoriams, matyt, lemta imti valdžią per krizes, bet, kita vertus, tai yra galimybė parodyti, kad tai atsakinga partija, kad kompetencijų, lyderystės užtenka“, – mano V. Valentinavičius.

Ministrų kandidatūras G. Nausėdai I. Šimonytė pateikė praėjusią savaitę, kurią jis trečiadienį paskyrė ministre pirmininke.

Trečiadienį G. Nausėda jau susitiko su kandidatais į socialinės apsaugos ir darbo, kultūros bei susisiekimo ministrus. Anksčiau su daugeliu kandidatų susitiko prezidento patarėjai.

Seimui pritarus premjero kandidatūrai ir prezidentui jį paskyrus, ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę, pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą.