Galios šie apribojimai: lankomi muziejai ir galerijos ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius (sutuoktinį arba asmenį, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, vaikus (įvaikius), įskaitant asmens ir jo sutuoktinio arba asmens, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, nepilnamečius vaikus, tėvus (įtėvius), globėjus), užtikrinamas 10 m2 muziejaus ar galerijos lankomas plotas vienam lankytojui ir laikomasi ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių (iki 5 asmenų ar šeimos narių).

Nuo tos pačios gruodžio 10 dienos bus leidžiama vykdyti ir ekskursijas. Galios šie ribojimai: ekskursijas, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus šeimos narius (sutuoktinį arba asmenį, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, vaikus (įvaikius), įskaitant asmens ir jo sutuoktinio arba asmens, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, nepilnamečius vaikus, tėvus (įtėvius), globėjus), ir užtikrinamos kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos.

Karantino pratęsimo visoje šalyje klausimą ministrų kabinetui pristatė sveikatos apsaugos ministras A. Veryga. Jis teigė, kad situacija toliau lieka sudėtinga.

„Epidemiologinei situacijai išliekant sudėtingai, nors matome tam tikrą atvejų skaičiaus lėtimo sulėtėjimą, turime sudėtingą situaciją, siūlome pratęsti karantino režimą“, – sakė ministras.

Visgi, Vyriausybė dar galės Kultūros ministerijos pasiūlytus švelninimus atšaukti, arba perkelti į tolesnį laiką. „Vyriausybė galėtų kitą savaitę apsispręsti ir priimti kitokį sprendimą, jei situacija negerėtų“, – teigė A. Veryga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)