Šeštadienį Los Andžele (JAV) M. Tysonas surems pirštines su Roy Jonesu.

Dviejų varžovų bendra amžiaus suma viršija 100 metų, tad jų akistata vyks pagal netradicines taisykles.

Jai numatyti ašuoni raundai po 2 minutes, boksininkai dėvės didesnes nei įprasta – 12 uncijų – pirštines.

Parodomoji kova vyks be teisėjų, be to, bus neleidžiami nokautai. Tad pagal sumanymą, nugalėtojas nepaaiškės.

Tiesa, daug kam nesuvokiama, ką apskritai reiškia nokautų draudimas.

„Nebus nokautų? Jie negalės vienas kito išversti iš kojų? Bet kaip iš viso įmanoma tai apibrėžti taisyklėmis ir užtikrinti?“ – organizatorių sprendimu stebėjosi mišrių kovos menų UFC organizacijos prezidentas Dana White'as.

R. Jonesas taisykles supranta savaip.

„Jei reikės kąsti, mes kąsime. Jis – vis dar M. Tysonas, vienas stipriausių žmonių, kada nors palietusių bokso ringo grindis. Galbūt padariau klaidą sutikdamas su juo kautis“, – sakė 51-erių buvęs visų keturių pagrindinių profesionalaus bokso organizacijų pasaulio čempiono diržų savininkas.

Trejais metais už jį vyresnis M. Tysonas už savo sugrįžimo kovą turėtų susižerti 10 mln. JAV dolerių, skelbia žurnalistas Kevinas Iole'as. Anksčiau bokso legenda žadėjo visą uždirbtą pelną paaukoti labdarai.

„Geležinio Mike'o“ priešininkas sąskaitą papildys trigubai mažesne suma – apie 3 mln.

Palyginimui, dabartinis neginčijamas pasaulio sunkiasvorių čempionas iš Jungtinės Karalystės Anthony Joshua iš savo paskutinės kovos su Andy Ruizu praėjusių metų gruodį gavo apie 60 mln. dolerių pajamų.

Paskutinį kartą savo triuškinamais smūgiais garsėjęs M. Tysonas profesionaliai ringe kovojo 2005 metais. Per savo 20 metų karjerą amerikietis laimėjo 50 dvikovų iš 58 (44 – nokautais).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)