Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) lapkričio 12 dieną atmetė koncerno „Alga“ ieškinį dėl konkurso, kurio laimėtoja buvo paskelbta bendrovė „Sodbeta“. „Alga“ konkurso dalyvių eilėje buvo trečia ir teismų prašė panaikinti IAE sprendimą pripažinti „Sodbetą“ konkurso nugalėtoja..

Teismas panaikino Apeliacinio teismo šių metų vasarį ir Panevėžio apygardos teismo pernai gruodį priimtas nutartis, o koncernui „Alga“ nurodė „Sodbetai“ atlyginti 19,2 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

„Ieškovė („Alga“ – BNS) neįrodė, jog ginčijamais perkančiosios organizacijos sprendimais dėl pasiūlymų eilės, laimėtojo nustatymo ir kitais (...) buvo pažeistos jos subjektinės teisės, nepagrindė, jog tokios teisės būtų apgintos panaikinus ginčijamus sprendimus, ieškinį tenkinus. Ieškovei nepripažįstamas teisinis suinteresuotumas ginčyti perkančiosios organizacijos sprendimus“, – rašoma galutinėje ir neskundžiamoje LAT nutartyje.

Panevėžio apygardos ir Apeliacinis teismai anksčiau nutarė, kad IAE sprendimas turi būti panaikintas ir klausimas dėl pasiūlymų eilės ir laimėtojo turi būti nagrinėjamas iš naujo.

„Alga“ teismams teigė, kad IAE jai neleido susipažinti su „Sodbetos“ pasiūlymo informacija, kurios turinys nėra konfidencialus. Be to, pasak „Algos“, IAE netinkamai įvertino „Sodbetos“ kvalifikaciją, taip pat neidentifikavo jos pasiūlytos kainos kaip neįprastai mažos.

IAE komunikacijos vadovė Natalija Survila BNS sakė, kad įmonė atnaujino konkurso procedūras – jo laimėtojas patvirtino savo pasiūlymo galiojimą ir dabar iš jo laukiama atnaujintų duomenų, kurie bus teikiami Centrinei projektų valdymo agentūrai, o jai pritarus bus pasirašoma sutartis.

„Pasirašyta sutartis bus viešinama viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje, kur bus nurodyta jos kaina, trukmė ir kita informacija“, – BNS pranešė IAE.

BNS žiniomis, „Sodbeta“ pasiūlė 4,965 mln. eurų kainą (su PVM), bendrovė „Gelžbetoninės konstrukcijos“ kartu su „Laumetriu“ – 6,1 mln. eurų, o koncernas „Alga“ ir „Swetrak“ pateikė 7,047 mln. eurų pasiūlymą.

1,5 tūkst. radioaktyvių atliekų saugojimo konteinerių konkursą IAE paskelbė 2019 metų sausį. Konteineriai bus skirti transportuoti ir saugoti mažo ir vidutinio aktyvumo kietąsias radioaktyviąsias atliekas.

Ignalinos AE galutinai sustabdyta 2009-ųjų pabaigoje, o jos uždarymo darbai, numatoma, truks iki 2038 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)