Virtualus vakarėlis sudomino Liuciną Rimgailę, Ingridą Martinkėnaitę, Viktoriją Šaulytę, Indrę Trusovę, Justiną Gafaro, Minervą ir kt. Jo metu moterims pristatytos „L‘Occitane“ šventinės kosmetikos produktų kolekcijos, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Prieš pat vakarėlį, vykusį „Zoom platformoje“, jo dalyvės gavo specialius siuntinukus, kuriuos, organizatorių prašymu, galėjo išpakuoti tik prieš pat virtualią šventę.

Antroji virtualaus vakarėlio dalis, tikrąja šio žodžio prasme, buvo ypatingai saldi, mat iš atsiųstų dovanų dėžučių moterys traukė tradicinius Provanso krašto kalėdinius migdolo formos sausainius „Calissons“ ir visos drauge jais mėgavosi.

Saldžiąja vakarėlio dalimi pasirūpino desertinių įkūrėja ir komunikacijos trenerė Liucina Rimgailė. Jos desertinėje ir buvo ruošiami šventiniai „Calissons“.

„Paruošėme tikrus prancūziškus skanėstus. Mums tai buvo tikrai nemažas iššūkis, teko gerokai pasidomėti, kaip pagal visas taisykles jie yra ruošiami Prancūzijoje. Bet kuriuo atveju, sakyčiau, šis desertas ideliai tinka moterims, nėra itin kenksmingas jų figūroms, mat pagamintas iš cukruotų vaisių ir smulkintų migdolų“, – šypsodamasi sakė Liucina, sutikusi šio skanėsto receptu pasidalinti ir su skaitytojais.

Pasak L. Rimgailės, jai pačiai labai svarbu, kad Kalėdų stalas būtų gražus, šventiškai papuoštas, su išblizgintomis taurėmis ir įrankiais, kruopščiai išlyginta tekstile, žvakėmis ir viena kita minimalia dekoracija.

Komunikacijos trenerė virtualios konferencijos dalyvėms taip pat pasakojo apie autentiškumą socialiniuose tinkluose: kaip jį atrasti ir paskui jo nepamesti.

Atlikėja ir tinklaraštininkė Ingrida Martinkėnaitė mano, jog desertas per žiemos šventes turėtų būti lengvas ir švelnus, nes ir taip šventinis stalas būna nuklotas „rimtais“ patiekalais. Štai, kodėl greičiausiai ji rinktųsi želė su vaisiais ir uogomis.

„Želė pagaminti, žinoma, moku ir aš pati, ir net mano vyresnėlė dukra, tačiau per Kalėdas desertus gamina mano mama. Vaišinamės aguonų vyniotiniu, pagamintu pagal močiutės receptą, ir pyragėliais, su pačiais įvairiausiais įdarais“, – pasakojo I. Martinkėnaitė.

Kaip sakė stilistė Viktorija Šaulytė-Mockė, jai iš šventinės dovanų dėžutės pasklidę kvapai iškart susiliejo su vaizdiniais: „Šios prancūzų kosmetikos kompanijos linija man vaizduotėje iškart sukūrė tokį vaizdą: sodyba, sniegas už lango, desertų kupinas stalas ir šeima, drauge ant žemės susėdusi ir jaukiai žiūrinti nuotraukas.“

V. Šaulytė-Mockė mano, jog kalėdinis desertų stalas turi atspindėti šeimą bei jos skonius, pasaulėžiūrą ir gyvenimą.

„Man labai žavu, kai desertus dekoruojame ar ruošiame visi drauge. Manau, kad desertai labai gerai apibūdina žmones. Itin mėgstu minkštus ir purius keksus, imbierinius meduolius, cinamonines bandeles ir karštą šokoladą būtent šiuo šventiniu žiemos laikotarpiu. Beje, pati moku kepti keksiukus bei imbierinius sausainius, kuriuos mėgstu dovanoti giminaičiams“, – sakė Viktorija.

Vakarėlyje dalyavusi mitybos konsultantė Indrė Trusovė teigė esanti įsimylėjusi balansą: „Manau, kad jis žaviausias tada, kai jame yra kuo didesnė įvairovė. Tad mūsų šeimoje per Kalėdas būna mažiausiai du desertai. Vieną gamina mano mama arba anyta, dažniausiai tai būna įvairūs pertepti vafliukai, tinginys. Na, o aš, kaip dietistė, gaminu ką nors sveikatai palankaus, ypatingai visi yra pamėgę mano ruošiamą gaivų varškės, uogų ir želė tortą.“

Kaip pastebėjo tinklaraštį apie kvepalus sūkurusi Rimantė Budrytė-Kvietkauskienė, pasivadinusi Minervos slapyvardžiu, šįmet kalėdinė kolekcija nustebino įdomių kvapų gausa su niūrias 2020-ųjų pabaigos nuotaikas išsklaidančiais ingredientais.

„Mano favoritas – riboto leidimo purškiamas kūno ir plaukų aliejus-kvepalai iš proginės „Terre de Lumiére Sparkling“ kolekcijos. Nelipni tekstūra, šventiškas žaižaruojančių citrusinių vaisių, prieskonių ir medienos kvapas, buteliuko supurtymo ritualas prieš naudojant – nuotaikingas ir smagus atvejis su akivaizdžiomis putojančio gėrimo užuominomis. Taukmedis ir bergamotė su žinomų prekių ženklų arbatų akordais, liūdesį išsklaidantis verbenų ir mandarinų duetas kūno priežiūros produktuose, gurmaniška rožių linija bei Provanso trylikos desertų tradiciją primenantys „Tradition de 13 Desserts“ namų kvapai – matyti, jog prancūzų kompanija turėjo siekį neprognozuojamas Kalėdas paversti jaukia asmenine švente, dvelkiančia arba saulėtais citrusais, arba gurmaniškais skanėstais, – profesionaliais pastebėjimais dalinosi Minerva.

Grožio naujienomis besidominčioms moterims virtualaus vakarėlio metu buvo pristatyti ir specialūs Advento kalendoriai. Prancūzų kosmetikos kompanija šventėms atnaujino ir glamūrinę savo liniją „Terre de Lumiere“ bei pristatė „Sparkling“ kolekcijos produktus. Namų kvapų linija šįkart įkvėpta Provanso tradicinių šventinių desertų. „Rose Callison“ linijos produktai dvelkia rožėmis ir tradiciniu prancūzišku delikatesu. Naujieji taukmedžio produktai praturtinti bergamote, o citrusiniuose žiemos aromatuose susilieja verbenos ir mandarinų natos.

Pabaigai – Liucinos Rimgailės rekomenduojamų „Calissons“ sausainių receptas!

Sausainių gaminimui reikės:

60 g džiovintų melionų;
30 g apelsinų cukatų;
120 g migdolų miltų;
nedidelio šaukštelio apelsinų likerio „Cointreau“.
Viską sudėti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Turi gautis tarsi biri, bet tuo pačiu labai lipni masė. Ją reikia suspausti į vientisą blyną, iškočioti, kad būtų vienodo storio ir išpjauti norimos formos (rekomenduojama migdolo formos) sausainukus.

Papuošimui:

90 g pasterizuotų kiaušinių baltymų;
400 g cukraus pudros.

Viską gerai išplakti. Gausis balta, tąsi masė, kurią taip pat galima naudoti meduolių puošybai. Mirkyti arba aptepti ja paruoštus sausainukus. Viršų galima puošti rožių žiedlapiais, kitais priedais arba nepuošti visai.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)