Įregistruotu nutarimo projektu Sveikatos apsaugos ministerija siūlo leisti lankyti muziejus ir galerijas ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, užtikrinant 10 kv. m muziejaus ar galerijos lankomą plotą vienam lankytojui, laikantis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, bei leisti ekskursijas iki 5 asmenų.

Taip pat ketinama nustatyti, kad parama verslui taikoma, jei ūkinės veiklos vykdytojo ūkinės veiklos vidutinė vieno mėnesio apyvarta, skaičiuojant už kovo 1 d. – spalio 31 d. laikotarpį, palyginti su pernai atitinkamo laikotarpio vidutine vieno mėnesio apyvarta, sumažėjo ne mažiau nei 30 proc.

Parama taikoma būtų ir jeigu vykdoma ūkinė veikla yra įtraukta į paveiktų veiklų sąrašą.

Nutarimo projekte teigiama, kad prieš įvedant šalyje karantiną buvo stebėta savaitinio COVID-19 ligos atvejų dvigubėjimo tendencija (per savaitę nuo spalio 23 d. iki 29 d. užregistruoti 4706 atvejai, nuo spalio 30 d. iki lapkričio 5 d. užregistruoti 6926 atvejai, nuo lapkričio 6 d. iki 12 d. – 11 112 atvejų), o paskutinę savaitę atvejų skaičius stabilizavosi – užregistruoti 10 904 atvejai.

Mirčių nuo COVID-19 ligos skaičius toliau auga – spalį mirė 124 asmenys, lapkritį iki 20 dienos – 160 asmenų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)