COVID-19 krizė kelia grėsmę oro transporto pramonės išlikimui“, o 2020 metai veikiausiai taps „blogiausiais“ istorijoje, teigė IATA.

Pasak agentūros, bendros oro linijų pajamos šiemet turėtų siekti 328 mlrd. dolerių, tačiau grynieji nuostoliai sieks net apie 118,5 mlrd. dolerių – tai didesnė suma nei agentūros liepą prognozuoti 84,3 mlrd. dolerių nuostoliai.

Kitąmet padėtis turėtų pagerėti, tačiau bendri oro linijų nuostoliai vis vien turėtų siekti 38,7 mlrd. dolerių – tai taip pat didesnė suma nei anksčiau prognozuoti 15,8 mlrd. dolerių nuostoliai.

„Ši krizė yra pražūtinga ir nenumaldoma, – sakė IATA generalinis direktorius Alexandre'is de Juniacas. – Sienos turi atsidaryti be saviiizoliacijos nurodymų, kad keleiviai vėl galėtų naudotis lėktuvais.“

IATA jau daug mėnesių spaudžia šalių vyriausybes pristatyti keleivių testavimą prieš įlipimą į lėktuvus, kad būtų galima atsikratyti poreikio po atvykimo taikyti 14 dienų saviizoliaciją – agentūros teigimu, tai leistų oro linijoms atnaujinti veiklą nepakenkiant saugumui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)