Apie savo sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato R. Karbauskis pranešė po ketvirtadienį vykusio Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos posėdžio. Tokį žingsnį didžiausios opozicinės frakcijos lyderis argumentavo tuo, kad valdantieji esą nepaiso opozicijos nuomonės, ignoruoja jos teises ir neišklauso opozicijos nuomonės.

Politiko teigimu, pasikeitus valdžiai, frakcijai tenka kentėti dėl to, kad dabartiniai valdantieji keršija jam asmeniškai.
-
„Mūsų kolegoms nuolat kartojama, aš apie tai skaičiau spaudoje, kai kurie kolegos girdėjo iš kitų kolegų, kad visos problemos susiveda į mane, kaip į žmogų, – kad kerštas yra pirmiausia man, o frakcija yra niekuo dėta. Šie žmonės labai stipriai klysta, nes mes esame viena komanda. (...) Aš panaikinsiu šią problemą, kad valdančioji dauguma galėtų nusileisti ir grąžinti mūsų frakcijai galimybes visavertiškai dirbti Seime“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat kalbėjo, kad liks aktyvus politikoje, dalyvaus partinėje veikloje, šešėlinės Vyriausybės formavime.

„Aš politikoje lieku, būsiu dar aktyvesnis, nei buvau iki šiol, nes turėsiu daugiau instrumentų“, – tuomet tikino „valstiečių“ lyderis.

R. Karbauskio teigimu, jam pasitraukus iš parlamentarų gretų, valdantieji turėtų grįžti prie Seimo vicepirmininko klausimo ir tokiai pozicijai skirti jau vieną kartą Seimo narių palaikymo nesulaukusią „valstietę“ Aušrinę Norkienę.

Apie galimybę praplėsti savo pavaduotojų ratą po R. Karbauskio pranešimo apie traukimąsi kalbėjo ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Tiesa, Seimo pirmininkė nepatvirtino, kad dar viena jos pavaduotoja galėtų pakartotinai būti teikiama būtent A. Norkienė.

R. Karbauskiui pasitraukus iš parlamentarų gretų, jo vietą užims Seime praėjusią kadenciją jau dirbusi LVŽS atstovė Asta Kubilienė.