12
Kitas

Tęsinys

Keli interjero dizaineriai pateikia originalių, unikalių patarimų:

1. Kavos staliuką atstos suolelis

Kavos stalelis – būtinas svetainės baldas, kaip spintelės – virtuvėje, ant jo patogu pasidėti nešiojamąjį kompiuterį, kavos puodelį, užkandį. Kad ir koks praktiškas baldas būtų kavos staliukas, jis užima dalį brangios mažo būsto vietos. Ką daryti?

Dizainerė Beth Diana Smith pataria įsigyti suolelį. Pasak jos, suolelis – siauresnė kavos stalelio alternatyva. Dizainerė tikina – tikrai rasite savo stiliui ir biudžetui tinkamą variantą.

Mažas butas

2. Langų rėmai

Norint, kad mažas butukas atrodytų erdvesnis, didesnis, reikia kuo daugiau šviesos. Dideli veidrodžiai, papildomas apšvietimas – ne vieninteliai sprendimai, galimas variantas – langų apipavidalinimas.

„Jei mažame būste bus daug natūralios šviesos, kuri sklinda pro didelius langus, apipavidalinkite langų rėmus kokia nors spalva, – siūlo dizainerė Khristian A. Howell. – Taip pritrauksite daugiau dėmesio langams, vizualiai išplėsite erdvę, būstas atrodys erdvesnis.“

Langų rėmams apipavidalinti kuo puikiausiai tiks ir neutralūs atspalviai, ir ryškios spalvos. Šį efektą sustiprinsite, atsisakę užuolaidų (jei gyvenate ne pirmame aukšte ir jei kaimynai – ne per daug arti).

3. Nenuvertinkite dažų spalvos ir tekstūros

Niekada nenuvertinkite dažų spalvos poveikio. Tinkamai parinktas atspalvis sukurs didesnės erdvės iliuziją. O ar žinojote, kad ne mažiau svarbi tekstūra, baigiamieji potėpiai?

„Man patinka lakas mažose erdvėse – paviršiai atspindi šviesą, tada kambarys atrodo šviesesnis, didesnis, nepriklausomai nuo to, kokios spalvos jame dominuoja“, – aiškino interjero dizaineris L. Savarie.

Jis pataria pasitelkti lakuotus sienų intarpus, veidrodžius, blizgius baltu – ir tokiais būdais vizualiai išdidinti namų erdves.

12
Kitas

Tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)