Pasiskaitykite, kokie jūsų įpročiai ypač žalingi kambariniams augalams:

Estetiškumas jums svarbiau už praktiškumą

Namų dekoras atskleidžia jūsų asmenybę. Vis tik labai svarbu, kad galvotumėte ne vien apie vazonų spalvas, margumą, bet ir apie juose augančių augalų gerovę. Gėlininkė Lamar Thompson-Hightower įspėja – jei vazono dugne nėra skylutės, vandens perteklius negali ištekėti iš vazono. Jei neatsispyrėte pagundai ir įsigijote patinkantį vazoną be skylutės dugne, paprašykite meistro, kad ją išgręžtų. Kitas variantas – pasodinti augalą į vazoną su skylute dugne ir įstatyti į jums patinkantį antrą vazoną, rašoma portale apartmenttherapy.com.

Augalai jums atlieka aksesuarų funkciją

Taip, gali būti, kad gėlė puošia knygų lentyną, tik įdomu, ar ten – jai tinkama vieta. Sodininkė Bri Holder siūlo prieš perkant augalą pasiskaityti apie jo priežiūrą, apie reikiamas sąlygas. Skirkite laiko išankstiniam tyrimui, apgalvokite, ar augalui patiks numatyta vieta – ar ten pakanka šviesos, ar tinkamas vėdinamas ir pan.

Pakabinami augalai

Išeidami iš namų neatitraukiate užuolaidų

Visiems augalams reikalinga šviesa. Tarkime, pastatėte augalus toje būsto pusėje, kurioje pakanka šviesos, saulės. Bet iš to maža naudos, jeigu rytais dažnai išskubate iš namų neatitraukę užuolaidų. Jei pastebėjote, kad gelsta, blykšta augalų lapai, visiškai sustojo augimas, prisiminkite, ar nepamirštate užtraukti užuolaidų. Arba raskite namuose kitą vietą, kurioje bus daugiau šviesos.

Žilė senecio jacobsenii

Nenuosekliai laistote ir prižiūrite augalus

Visiškai suprantama – kai užgriūna darbai, užduotys, kai prastai jaučiatės, galite ir pamiršti palaistyti savo kambarinius augalus. Jei dieną, kitą pamiršote palaistyti augalus, paskui nesistenkite palieti jų dvigubai daugiau Kaip aiškina botanikė Maryah Greene, yra du netinkami laistymo būdai – per dažnas laistymas ir per gausus laistymas vienu metu. Beje, pastaruoju atveju augalai patiria šoką. Įpraskite laistyti taip, kad žemė būtų pakankamo drėgnumo, ir pasirašykite priminimų, kad nepamirštumėte laiku palieti savo kambarinių augalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)