Beviltiškai atrodę šeimininkai per tris kėlinius praleido net 86 taškus ir atsiliko 23 taškų skirtumu. Priartėti prie varžovų jiems nepasisekė net ir per paskutinį nieko nebelėmusį ketvirtį, kurio metu „Efes“ rėmėsi praktiškai vien savo atsarginiais.

„Chimki“ ne tik patyrė itin skaudų pralaimėjimą, bet ir pasiekė šio sezono Eurolygos antirekordą – praleido daugiausiai taškų per dvikovą (105).

Rusijos atstovų lyderis Aleksejus Švedas šį kartą tesukrapštė 9 taškus (0/5 tritaškiai, 9 rez. perd., 5 klaidos) – visus per pirmą susitikimo pusę.

Po 13 taškų surinko Janis Timma ir Jordanas Mickey, 10 – Gregas Monroe.

Nugalėtojams 24 taškus pelnė Krunoslavas Simonas, 20 – Shane'as Larkinas (7 rez. perd.), 18 – Tiboras Pleissas, 14 – Adrienas Moermanas.

Svečiai mačą baigė be susižeidusio Vasilije Micičiaus, kuris dėl nugaros skausmų nuo trečio kėlinio nebegalėjo tęsti kovos.

Bendras komandų naudingumo skirtumas – kone dvigubas: 133 prieš 67 balus.

Apie tai, kad komandai itin trūko energijos ir apskritai noro žaisti, po mačo pripažino ir pats R. Kurtinaitis.

„Mums tai buvo ypač prastos rungtynės. Blogas nusiteikimas, energijos jokios, pastangų – nulis. Nežaidėme kaip laimėtojai. Mes tiesiog žaidėme, o čia ir yra problema. Nenoriu kalbėti apie mūsų krepšinį, kadangi šį kartą čia buvo ne krepšinio problema. Tai buvo noro klausimas, žaisti ar nežaisti“, – po rungtynių trumpai kalbėjo lietuvis.

Jog mačas „Chimkų“ ekipai visiškai nesusiklostė, pripažino ir amerikietis Errickas McCollumas.

„Sunku laimėti, kai praleidi daugiau nei 100 taškų. Turime tobulėti, žaisti energingai, žaisti iki finalinės sirenos, nesustoti. Tiesiog žaidėme labai blogai. Ir taip nutinka, kai tu ne tik prastai giniesi, bet apskritai nustoji žaisti“, – pažymėjo 7 taškus pelnęs gynėjas.

Sekmadienį „Chimki“ galės bent iš dalies reabilituotis VTB lygoje, kur svečiuose susikaus su Kazanės UNIKS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)