Nostalgiškas interjeras

Gyvenimas per pasaulinę pandemiją paskatino mus vertinti mažus dalykus, todėl visapusiškai atsižvelgiame į nostalgiškas tendencijas. Ką turime omenyje?

„Būtent dabar, kai ne savo noru sustojome ir susiduriame su nauja realybe, pats metas iš naujo pažvelgti ir į ritualus namuose. Kartais pakanka į unikalaus dizaino vazą pamerkti puokštę gyvų gėlių ar mėgautis kava iš originalaus dizaino puodelio. Taip nejučia namuose vėl susikuria šeimyniškumo bei ramybės atmosfera. Juk būtent dabar norisi tikrumo ir harmonijos.

Tikriausiai esate pajutę, kad tikram grožiui reikalingas netobulumas. Pavyzdžiui, rankų darbo ąsotis turi subtilių netikslumų, įdubų, yra stilingas ir funkcionalus.

Verta paminėti, kad vis labiau populiarėja rankų darbo keramika. Restoranai ir kavinės prašo keramikos meistrų sukurti funkcinės keramikos, patiekalams suteikiančios individualumo. Butikuose ir tendencijas diktuojančiuose žurnaluose keramika pabrėžiama kaip trokštamas dizaino bruožas. Vis daugiau žmonių renkasi ne gamykloje pagamintus namų apyvokos reikmenis, o iš naujo atranda rankų darbo gaminių sielą ir grožį. Šio senovinio meno atgaivinimas yra natūralus atsakas į mūsų vienkartinę, greitąją kultūrą.

Manicodeco nuotr.

Žmonėms pabodo pirkti masinės gamybos produktus – daiktus, kurie nėra unikalūs, prasmingi ar įsimintini. Skirtingai nuo tų „tobulų“ (simetriškų, lygių, identiškų) objektų, kuriuos gamina didžioji pramonė, tikras rankų darbo puodo tobulumas tas, kad neįmanoma sukurti kito tokio pat kūrinio. Kiekvienas objektas turi gamybos proceso žymių. Rankomis pagaminto daikto nenorėsite išmesti, juo rūpinsitės ir branginsite.

Šventes sukuria mažos, atidžiai parinktos detalės. Dėl to mūsų e. parduotuvėje – tik kruopščiai atrinkti išskirtinės kokybės namų tekstilės, stalo, gyvenamosios aplinkos dekoro, apšvietimo ir kiti aksesuarai, menininkų darbai“, – sako R. Masiokienė.

Patarimai, praversiantys kiekvieniems namams

Vos įžengus į namus, pasitinka namų kvapai. Tai daug ką nulemia: mūsų būseną, nuotaiką, padeda atsipalaiduoti. O kartais net primena bendrai išgyventus įspūdžius, iškelia tam tikrus prisiminimus. Todėl šiandien tokie populiarūs kvapai žmogui turi didelę reikšmę.

Tinkamai parinktas namų kvapas yra vienas iš būdų susikurti jaukią atmosferą. Tai itin individualus pasirinkimas. Priimant sprendimą, koks namų kvapas tvyros namuose, labai svarbu atrasti kvapą, kuris neerzintų. Verta sąžiningai sau atsakyti, ar tikrai norite sodraus aromato, ar visgi pirmenybę teikiate švelnesnėms natoms.

Vienas iš patarimų, padėsiančių atrasti tinkamą namų kvapą, yra rinktis jį pagal interjerą. Pavyzdžiui, jei namuose yra daugybė medinių akcentų, paviršių, rinkitės ambros ar spygliuočių aromatus. Jei namuose vyrauja eklektiškas stilius, verta išbandyti vaisinius ar skirtingų gėlių kvapus. Patinka minimalizmas – įsileiskite citrusines natas, verbenas ir pan.

Manicodeco nuotr.

Šventiškumo namams suteiks natūralios parfumuotos žvakės. O jei dar iš jų sukursite stilingą kompoziciją! Leiskite sau eksperimentuoti ir pasitelkite skirtingas formas, dydžius, net spalvas. Tik labai svarbu nepamiršti saugumo – grupuojant žvakes rekomenduojama jas dėlioti 10–15 cm atstumu.

„Taip pat yra specialių žvakių, ant kurių net galite užrašyti linkėjimus savo artimiesiems. Taip žvakės suteiks interjerui ne tik šilumos, malonaus kvapo, bet ir jausmų. Toks pasirinkimas gali būti ir puiki dekoro dalis, ir unikali dovana.

Be to, šiuo metu vertėtų prisiminti ir antibakterinį, dezinfekcinį kvapų poveikį. Čia į pagalbą gali ateiti gaivios rozmarinų ir eukaliptų kvapų žvakės. Namų oru kvėpuoti taps lengviau“, – originaliomis idėjomis dalijosi R. Masiokienė.

Išskirtinės detalės

Nors dabar pirmenybė teikiama paprastumui ir minimalizmui, verta prisiminti, kad kiekvienam interjerui tiesiog būtinas bent vienas ar keli išskirtiniai elementai, paryškinantys kuriamos erdvės stilių.

Kadangi šių Kalėdų tendencijos atkreipia dėmesį į tvarumą ir skatina kuo labiau rūpintis ekologija, į šventinį dekorą verta pažvelgti kitomis akimis. Kalėdinė eglutė atrodys itin šventiškai bei originaliai, jei derinsite ir naujai įsigytus žaisliukus, ir jau turimus.

Eglės dekorą gali papildyti keletas naujų rankų darbo žaisliukų, pagamintų tausojant aplinką. Jie džiugins itin ilgai, nes yra tvarūs, nedūžta.

Manicodeco nuotr.

Kad ir kas dedasi už lango, namuose visuomet verta susikurti ypatingą ir jaukią atmosferą. Tad stalą dekoruoti pradėkite nuo staltiesės ir servetėlių, jos pirmosios kurs šventišką atmosferą.

Manicodeco nuotr.

Vis dar pamirštama stalo detalė, kuri padeda sukurti preciziškumo įspūdį ir gali tapti centriniu stalo akcentu, yra serviravimo stovai. Juos galite ant stalo statyti tiek per Kūčias, tiek Kalėdų rytą ir, žinoma, pasitelkti per kitas šventes.

Manicodeco nuotr.

Neabejojame, kad jūsų galvoje jau sukasi mintys, ką per Kalėdas gaminsite šeimos nariams. Kad šis procesas būtų kuo smagesnis, verta įsigyti prijuostę, kuri atlaikys pasiruošimą ne tik šiai, bet ir kitoms šventėms.

Manicodeco nuotr.

Na, o kai jau baigsite serviruoti stalą, pats metas pasirūpinti ir jaukumą kuriančioms detalėms. Tam tikrai pasitarnaus danų gamybos žvakidė „Chandelier 56“. Šios karališkos žvakidės privalumas tas, kad paprastomis dienomis ji gali būti estetiškas akcentas beveik kiekvienoje namų zonoje, o per šventes – stalo ašis.

O kaip be eglės kvapo?! Jei visgi šiemet eglės nepuošite, bent jau pamerkite šaką į stilingą vazą. Galite padaryti tai labai sumaniai – unikali žvakidė HURICCANE atstos ir vazą, ir džiugins pirmine funkcija.

Manicodeco nuotr.

Tai tik dar kartą įrodo – leiskite sau eksperimentuoti ir kurti šventinę nuotaiką. Šventės ateis, jei tik jas įsileisite!

Dar daugiau kalėdinių dekoro idėjų išvysite šioje galerijoje:

Užsakymo nr.: PT_85776341