28-erių prancūzas per 30 min. pelnė 25 taškus (10/12 dvitaškių, 5/7 baudų), akovojo 10 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Bendras naudingumas siekė net 42 balus – daugiau nei pusę visos komandos kraičio (80).

Tai yra šio sezono Eurolygos rekordas. Iki šiol geriausią asmeninį pasirodymą buvo surengęs Maskvos CSKA gynėjas Danielis Hackettas, rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“ pratrūkęs 39 naudingumo balais.

Tačiau net tokių M. Fallo pastangų buvo per maža.

ASVEL pirmavo visas rungtynes ir lemiamo ketvirčio pradžioje dar džiaugėsi 13 taškų pranašumu.

Tuomet vokiečiai perėmė iniciatyvą ir ėmė tirpdyti skirtumą, kol paskutinę minutę priartėjo vieno metimo atstumu.

Išsigelbėti ALBA buvo likusios 6 sekundės, ir ši misija buvo patikėta prieš tai visus 5 tritaškius prametusiam Peytonui Sivai.

Gynėjas prieš pat finalinę sireną paleido bombą iš toli, atnešdamas Aito Garcia Reneseso auklėtiniams vos antrą pergalę sezone.

ALBA: Luke'as Sikma 16, Peytonas Siva ir Nielsas Giffey – po 10, Johannesas Thiemannas 9;

ASVEL: Moustapha Fallas 25, Allerikas Freemanas 12, Davidas Lighty ir Amine'as Noua – po 8.

Paskutinėse trečiadienio Eurolygos rungtynėse Milano „Olimpia“ (3/3) namuose 79:87 (23:18, 21:30, 16:18, 19:21) Belgrado „Crvena Zvezda“ (4/5).

Iki pertraukos pirmaujanti komanda Milane nuolat keitėsi, tačiau trečio ketvirčio pradžioje 9:0 spurtavę svečiai ėmė diktuoti savo sąlygas.

Įpusėjus lemiamam kėliniui jų pranašumas pirmą kartą virto dviženkliu skaičiumi (76:66). Ir nors Ettore Messinos auklėtiniai ginklų nesudėjo, „užsikabinti“ taip ir nepavyko.

Serbijos ekipą į priekį tradiciškai vedė Jordano Loydo ir Corey Waldeno duetas, kartu pelnęs 32 taškus.

Dėl koronaviruso atakų tiek „Olimpia“, tiek jos varžovų stovyklose italai per pastarąjį mėnesį Eurolygoje buvo sužaidę vos vienerias rungtynes.

Primename, kad penktadienį Milane svečiuosis ir Kauno „Žalgiris“.

„Olimpia“: Vladimiras Micovas 13, Sergio Rodriguezas ir Zachas LeDay – po 11, Michaelas Rollas ir Kevinas Punteris – po 10;

„Crvena Zvezda“: Jordanas Loydas 17, Corey Waldenas 15, Johnny O'Bryantas 11, Emanuelis Terry ir Tayloras Rochestie – po 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)