Ekonomikos ir inovacijų ministrės kandidatūrą prezidentui Gitanui Nausėdai pateikė kandidatė į premjerės pareigas Ingrida Šimonytė.

„Žinoma, kad ateisime dirbti tada, kada verslui reikės pagalbos. Ir iš esmės turėsime daryti viską, kad pagalba pasiektų kuo greičiau tuos, kurie nukentėjo nuo karantino ir nuo COVID-19. Tai yra prioritetas, kurį diktuoja ta pati situacija“, – „Delfi“ sako A. Armonaitė.

Ji detalizuoja, kad bus siekiama išlaikyti tas pagalbos priemones, kurios veikia – tai mokesčių atidėjimai, prastovų kompensavimas.

„Dėl subsidijų ar paskolų, aš matau jog yra planuojami du tokie pagrindiniai kriterijai – 30 proc. apyvartos kritimas ir 40 proc. kriterijus dėl viso sektoriaus. Man atrodo, kad tie kriterijai turėtų būti kuo paprastesni. Jei krito apyvarta – na tai tikriausiai ji krito ne be reikalo, o dėl karantino ar dėl COVID-19. Tai galbūt galėtume tik šiuo kriterijumi vadovautis“, – vertino A. Armonaitė.

Ji akcentavo, kad jos kandidatūra dar nėra patvirtinta, o be to, įžvalgos gali keistis perimat darbus ministerijoje: „nenorime nubraukti to indėlio, kurį ministerija padarė iki šiol. Mes norime bendradarbiauti ir tai, kas buvo pozityvu, išlaikyti ir tęsti.“
Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė

Antru prioritetu ji įvardijo biurokratijos ir reguliavimo mažinimą, kad „valstybės institucijos, kurios kontroliuoja ir reguliuoja verslą, konsultuotų, o ne baustų“ – darbo vietas kuriantys žmonės turi jausti, kad institucijos kompetentingai jiems padeda.

„Trečias dalykas yra proveržis skaitmenizacijoje ir inovacijose. Šis prioritetas reikalauja didesnio susitelkimo ta prasme, jog rezultatai bus pasiekti ne iš karto, o ne ateityje. Mums reikia ir pačią ministeriją šitoje srityje sustiprinti – daugiau kompetencijos ir pan“, – sako A. Armonaitė.

Toliau ji vardijo, kad dėmesys bus teikiamas ir „tradicinėms sritims“: investicijų pritraukimui, pramonei, eksportui, „kuris yra mūsų ekonomikos garvežys“

„Mes turime daryti viską, kad Lietuvos verslas rastų daugiau galimybių visame pasaulyje. Tarp šių prioritetų, vienas iš tokių horizontalių prioritetų būtų žalumas ir žiedinė ekonomika. Nepaisant to, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerija nėra Aplinkos ministerija, bet mes XXI amžiuje jau į viską, ką darome, turėtume žiūrėti ir per žaliosios politikos prioritetus“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Ji patikino, kad esamos ES investicijos, taip pat ir numatytos „Ateities ekonomikos DNR“ plane, bus peržiūrimos.

„Pirmiausia, mums reikia turėti porą kriterijų tikriausiai, kad investicijos, kurios yra suplanuotos ateityje, duotų grąžą, o ne taptų tiesiog išleidžiamos. Man atrodo, tai yra labai svarbu. Pinigai, kurie buvo tame plane, jie turėtų būti skirti Lietuvos ateičiai, ir tokiais prioritetais mes vadovausimės: grąža ir kad investicijos turėtų indėlį ateityje“, – teigia A. Armonaitė.

A. Armonaitė patikino, kad siūloma pozicija jai yra didelė garbė, ekonomika ir inovacijos buvo vienas iš „Laisvės“ partijos prioritetų.
Aušrinė Armonaitė

„Tai iš esmės galimybė pakloti pamatus tokiai ekonomikai, kuri ateityje Lietuvą padarytų sėkminga valstybe, kad mes neįstrigtume vidutinių pajamų spąstuose, kad inovuotume, ir dėl to man yra didelė garbė, aš džiaugiuosi“, – patikino A. Armonaitė.

Ji apibendrino, kad remsis ministerijoje dirbančių žmonių patirtimi.

„Norėčiau iš tiesų bendradarbiauti. Aš labai vertinu patirtį ir žinau, kad ministerijoje dirba patyrusių žmonių. Mes atsinešime savo politinius prioritetus, kurie buvo ir „Laisvės“ partijos kampanijos metu aprašyti ir komunikuoti, taip pat rengsime Vyriausybės programą. Tikiuosi, kad mums su darbuotojais, su ministerijos komanda pavyks pavyks tikslus įgyvendinti. Noriu pabrėžti, kad kažkokių valymų mes neplanuojame. Mes norėtume, kad valstybės tarnautojai, kurie šiandien dirba ir nuo ryto iki vakaro atiduoda tą duoklę valstybei, kad jie jaustųsi ramūs ir kad žinotų, jog mums jų patirties reikia“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)