Antradienį prasidėjus paskutinei dvikovos minutei šeimininkai atsiliko minimaliai – 78:79. Tuomet M. Jamesas pataikė du didmeistriškus tritaškius, pridėjo du baudų metimus, ir intrigos nebeliko nė kvapo – 78:87.

Viskas – kaip pratęsime Rusijos sostinėje praėjusiais metais, kai CSKA išsmuko pro rakto skylutę laimėdamas 85:82.

Bet iš tikrųjų skirtumas tas, kad šįkart visą likusį laiką M. Jamesas nebebuvo inkaras savo komandai.

30-metis gynėjas ant parketo lakstė tik 26 minutes – keturiomis mažiau nei šio sezono vidurkis.

Bet per jas spėjo pelnyti 27 taškus (3/5 dvitaškių, 5/6 tritaškių, 6/6 baudų) bei atlikti 5 rezultatyvius perdavimus.

CSKA trenerį Dimitrį Itoudį sužavėjo ir amerikiečiui nebūdingas darbas gynyboje.

„Jis nuo pradžių žaidė labai gerai. Svarbiausia, kad kartu su Willu Clyburnu gynėsi agresyviai ir vedė paskui save kitus“, – sakė graikas.

Praėjusios savaitės mače su Vitorijos „Baskonia“ M. Jamesas nerungtyniavo – kaip spėliota, dėl treniruotės metu kilusio konflikto su D. Itoudžiu.

Bet Delfi tiesiai paklaustas apie šią situaciją, CSKA vairininkas liko nebylus.

„Negaliu to komentuoti, tokia yra mūsų komunikacijos politika. Svarbiausia, kad mes sėkmingai dirbame kurdami gerą komandos mentalitetą“, – nedaugžodžiavo 2019-ųjų Eurolygos čempionas.

Užtat specialistas nevengė klausimo, kokia liga namuose paliko į Kauną neatskridusius Johannesą Voigtmanną bei Aleksandrą Chomenką.

Kaip jau rašė Delfi, pirmadienį Kauno oro uoste sutikti CSKA atlydėję svečiai teigė, jog šie žaidėjai kartu su komanda ruošėsi lipti į lėktuvą Maskvoje, tačiau paskutinę minutę buvo sustabdyti neva dėl teigiamų koronaviruso testų.

D. Itoudis gandus neigė.

„Jiems tiesiog skauda gerklę ir šiek tiek pakilo temperatūra. Bet jų koronaviruso tyrimai davė neigiamą atsakymą. Galbūt kai visur tvyro tokia įtampa dėl COVID-19, pamiršome apie įprastą gripą. Kaip ten bebūtų, dėl viso pikto palikome juos Maskvoje“, – kalbėjo Rusijos ekipos strategas.

Komentuodamas antradienio susitikimą, pirmiausia jis gyrė auklėtinių gynybą.

„Parodėme gerą charakterį gindamiesi, nors turėjome pasitelkti kelias skirtingas schemas dėl „Žalgirio“ panaudotų penketų. Be to, vėl išprovokavome daug varžovų klaidų (14). Vadinasi, turime gerą identitetą gynyboje, kurio mums taip reikia.

Iš kitos pusės, patys padarėme tik 9 klaidas, ir tai taip pat geras skaičius. Abi komandos pataikė puikių metimų, o ypač – Willas ir Mike'as, kurių šūviai pabaigoje buvo labai svarbūs“, – dėstė D. Itoudis.

50-metis specialistas teigė, jog atkaklus „Žalgirio“ pasipriešinimas jo nė kiek nenustebino, ir negailėjo liaupsių tiek kauniečiams, tiek jų treneriui Martinui Schilleriui.

„Žinojome, kad po skaudaus pralaimėjimo praėjusią savaitę Izraelyje „Žalgiris“ norės parodyti kitokį veidą, ir tai jie padarė. Lukas Lekavičius pavojingai veržėsi į kairę, Thomasas Walkupas pataikė pats ir kūrė progas kitiems, Nigelis Hayesas taip pat atsidurdavo tinkamoje vietoje tinkamu laiku.

Pavojingas buvo ne vienas žaidėjas, todėl turėjome dažnai keisti savo gynybos strategijas. Apskritai „Žalgiris“ pasižymi aukštu žaidimo intensyvumu ir yra labai konkurencingi. Komandos treneriai dirba puikiai, turėjome pavargti norėdami sustabdyti jų puolimą. Strategiškai tai buvo labai įdomios rungtynės.

„Žalgiris“ tikrai turi savo strategiją, tik su jomis taip jau būna – kartais suveikia, kartais ne. Tel Avivo „Maccabi“ prieš „Žalgirį“ sužaidė nuostabiai, bet visiems Eurolygoje pasitaiko tokių vakarų. O šiandien rungtynės laisvai galėjo pasibaigti priešingu rezultatu, ir tai būtų buvusi pelnyta pergalė“, – kalbėjo D. Itoudis.

Pirmą kartą šiame Eurolygos sezone rungtynės „Žalgirio“ arenoje buvo sužaistos kapų tyloje – nuo lapkričio 7 d. Lietuvoje įsigaliojus karantinui, mažiausiai tris savaites visos sporto varžybos privalo vykti be žiūrovų.

Kauniečiams tai buvo ketvirta nesėkmė per penkerius pastaruosius mačus, CSKA laimėjo ketvirtą sykį paeiliui.

Komandų tarpusavio akistatų rezultatų balansas Eurolygoje dabar yra 23/4 rusų naudai. Praėjusiame sezone, pertrauktame koronaviruso pandemijos, ekipos spėjo susitikti tik kartą – Maskvoje šeimininkai laimėjo 85:82.

Žalgiriečiai „dvigubą“ Eurolygos savaitę tęs penktadienį išvykoje su Milano „Olimpia“ (Italija), CSKA kelsis į Vokietiją ir susikaus su Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)