Tik intriga Sevilijoje visiškai net nekvepėjo – Joachimo Lowo auklėtiniai net 0:6 (0:3) pralaimėjo Ispanijai ir patyrė pralaimėjimą didžiausiu skirtumu per pastaruosius 89 metus.

Paskutinį kartą 0:6 rezultatu vokiečiai 1931 metais Berlyne pralaimėjo Austrijos rinktinei.

Tai buvo didžiausia nesėkmė, kurią per 189 rungtynes patyrė J. Lowo vadovaujama „Die Manschaft“. Neabejojama, kad legendinio trenerio kėdė po tokio tragiško pasirodymo stipriai susvyruos.

„Tai buvo neįtikėtinai juoda diena. Niekas nefunkcionavo. Susikaustę kūnai, jokios energijos dvikovose. Niekas nefunkcionavo, nei gynyba, nei puolimas. Nė vieno iš komandos neišskirčiau. Po pirmo įvarčio pamiršome savo planą, atsivėrė skylės gynyboje. Ispanija yra futbole puiki, mes neturėjo jokių šansų“, – nusivylęs po pralaimėjimo kalbėjo J. Lowas.

Kartu tai buvo viena skambiausių pergalių Ispanijos futbolo istorijoje.

Nugalėtojams net tris įvarčius pelnė Ferranas Torresas, po įvartį – Alvaro Morata, Rodri, Mikelis Oyarzabalas.

Ispanijos rinktinei pergalė atvėrė duris į UEFA Tautų lygos pusfinalį, kur pateks visos A diviziono grupių nugalėtojos.

Ispanija 6 – 0 Vokietija

17' [1 – 0] Alvaro Morata
33' [2 – 0] Ferranas Torresas
38' [3 – 0] Rodri
55' [4 – 0] Ferranas Torresas
71' [5 – 0] Ferranas Torresas
89' [6 – 0] Mikelis Oyarzabalas

Kitos A diviziono 4 grupės rungtynės neįvyko dėl 4 naujų koronaviruso atvejų Ukrainos rinktinėje – nuspręsta nukelti šios šalies ir Šveicarijos rinktinių dvikovą Liucernoje. Apie COVID-19 protrūkį informavo Ukrainos futbolo federacija, kai visa ukrainiečių rinktinė buvo izoliuota Liucernoje.

Dėl rungtynių jau buvo dvejojama pirmadienį, kai trijų ukrainiečių žaidėjų testas buvo teigiamas. Kada bus sužaidžiama, kol kas neaišku. Ukrainos rinktinė turi turėti privalomą žaidėjų skaičių (13), todėl veikiausiai kvies atvykti į Šveicariją savo šalies jaunimo rinktinės atstovus.

Paskutinės grupės rungtynės turi didelę kainą – priklausomai nuo rezultato abi rinktinės gali smukti į žemesnį Tautų lygos divizioną.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Itin rezultatyviai vyko abejos A diviziono 3 grupės rungtynės. Vietą turnyro pufinalyje jau anksčiau užsitikrinę prancūzai namie 4:2 nugalėjo Švediją. Paskutinę vietą grupėje užėmę švedai automatiškai krenta į žemesnį divizioną.

Viktoras Claessonas rungtynių Paryžiaus „Saint-Denis“ stadione pradžioje išvedė švedus į priekį, tačiau du Olivier Giroud ir vienas Benjamino Pavardo įvarčiai grąžino „status quo“. Dvikovos pabaigoje abi komandos dar apsikeitė po įvartį.

4' [0 – 1] Viktoras Claessonas
16' [1 – 1] Olivier Giroud
36' [2 – 1] Benjaminas Pavardas
59' [3 – 1] Olivier Giroud
88' [3 – 2] Robinas Quaisonas
90+5' [4 – 2] Kingsley Comanas

Kroatijos rinktinė pademonstravo charakterį, kai likusi be vieno pašalinto žaidėjo pasipriešino Portugalijos rinktinei ir pralaimėjo kovingu rezultatu 2:3. Pastangos atsipirko – turėdami geresnį įvarčių santykį už švedus kroatai užėmė galutinę trečią vietą ir išvengė kritimo į žemesnį divizioną.

29' [1 – 0] Mateo Kovačičius
52' [1 – 1] Rubenas Diasas
60' [1 – 2] Joao Felixas
65' [2 – 2] Kovačičius
90' [2 – 3] Mateo Rubenas Diasas

Standings provided by SofaScore LiveScore

UEFA Tautų lyga

A diviziono 3 grupė

Kroatija 2 – 3 Portugalija

Prancūzija 4 – 2 Švedija

A diviziono 4 grupė

Ispanija 6 – 0 Vokietija

Šveicarija – Ukraina (nukeltas)

C divizionas 1 grupė

Liuksemburgas 0 – 0 Azerbaidžanas

Juodkalnija 4 – 0 Kipras

Standings provided by SofaScore LiveScore


D divizionas 1 grupė

Malta 1 – 1 Farerų salos

Andora 0 – 5 Latvija

Standings provided by SofaScore LiveScore


D divizionas 2 grupė

Gibraltaras 1 – 1 Lichtenšteinas

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)