Galingai jame pasirodė Urugvajus, kuris svečiuose, Barankilijoje, 3:0 (1:0) sutriuškino Kolumbijos atstovus ir trankiai pasveikino savo trenerį Oscarą Tabarezą su 100-uoju pasirodymu prie rinktinės vairo.

Nugalėtojams po įvartį pelnė Edinsono Cavani (5 min.), Luisas Suarezas (54 min.) ir Darwinas Nunezas (73 min.).

11 metrų baudinį realizavęs Madrido „Atletico“ puolėjas L. Suarezas su 63 įvarčiai pralenkė legendinį brazilą Ronaldo ir pakilo į ketvirtą vietą visų laikų rezultatyviausių Pietų Amerikos žemyno žaidėjų sąraše.

Ginklanešiu („El Pistolero“) vadinamas snaiperis dabar atsileka tik nuo Neymaro (64 įv.), Lionelio Messi (71 įv.) ir Pele (77 įv.).

Pirmą pergalę pasiekė Čilės futbolininkai, kurie sostinėje Santjage 2:0 (2:0) pranoko Peru pajėgas.

Abu mačo įvarčius įmušė 33-ejų metų šeimininkų kapitonas Arturo Vidalis.

Ypaį įspūdingas buvo pirmasis Karaliaus Arturo tikslus smūgis: Milano „Inter“ saugas 19 min. šūviu iš kone 30 metrų pataikė į pačią devyniukę – išvalė voratinklius iš tolimojo viršutinio vartų kampo.

Rimtu pretendentu į gražiausio metų įvarčio autorių ir „FIFA Puškas“ apdovanojimą tapęs A. Vidalis 34 min. pridėjo ir antrą įvartį. Tiesa, šį kartą ne tokį įspūdingą – kamuolį į tinklą nukreipė iš labai arti.

Savo vartus sausus išlaikęs 37-erių metų Claudio Bravo sužaidė jau 50-ąjį atrankos mačą karjeroje.

Toliau šimtaprocentinę formą demonstruoja Brazilijos komanda, kuri ir be Neymaro San Paule 1:0 (0:0) įveikė Venesuelą.

Trečią pergalę iš eilės ir 9-ąjį tašką iš tiek pat galimų penkiskart planetos čempionams padovanojo FC „Liverpool“ narys Roberto Firmino, 66 min. nuginklavęs vos 175 cm vartininką Wuilkerį Farinezą.

Brazilai prieš venesueliečius laimėjo 16 susitikimą iš 17-os, žaistų atrankoje. Sykį buvo užfiksuotos lygiosios. Bendras tarpusavio dvikovų įvarčių santykis – net 63:1.

Kitas šios zonos atrankos turas vyks naktį iš antradienio į trečiadienį. Jame susikaus: Ekvadoras – Kolumbija, Venesuela – Čilė, Paragvajus – Bolivija, Urugvajus – Brazilija ir Peru – Argentina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)