„Valstiečiai“ taip pat nusprendė į Seimo vicepirmininkės pareigas siūlyti Aušrinės Norkienės kandidatūrą. Pasak R. Karbauskio, LVŽS atstovės A. Norkienės kandidatūra yra derinta su kandidate į Seimo pirmininkes Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Mūsų sąlyga, kad mes palaikytume Čmilytę-Nielsen, yra ta, kad ji (A. Norkienė – ELTA) būtų teikiama šiandien. Tai būtų logiška, mes antra pagal dydį frakcija“, – penktadienį pirmojo naujos kadencijos Seimo posėdžio pertraukos metu žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Į vicepirmininkus siūlo Norkienę

Į Seimo vicepirmininkus frakcija svarsto siūlyti partijos pirmininko pavaduotojos Aušrinės Norkienės kandidatūrą.

R. Karbauskio teigimu, A. Norkienės kandidatūra derinta su kandidate į parlamento vadoves liberale Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Mūsų sąlyga, kad mes palaikysime V. Čmilytę-Nielsen, jeigu ji (A. Norkienė – BNS) būtų teikiama šiandien“, – penktadienį po LVŽS frakcijos posėdžio Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Būtų logiška, mes antra pagal dydį frakcija“, – pridūrė jis.

LVŽS, socialdemokratai ir „darbiečiai“ kartu dirbs opozicijoje, dalinsis lyderio pozicija

„Valstiečių“ lyderis taip pat patvirtino, kad visos trys opozicinės partijos – socialdemokratai, LVŽS ir Darbo partija – nusprendė dirbti kartu.

„Sutarimas toks, kad kursime opozicinių frakcijų koaliciją ir tada turėsime opozicijos lyderį, jis bus rotuojamas – toks kol kas yra sutarimas, bet nėra dar jokio pasirašyto dokumento“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, opozicijos lyderis bus teikiamas vienai Seimo sesijai, o vėliau vyks rotacija. Pirmąjį opozicijos lyderį deleguos ta frakcija, kurios kandidatas nebus delegavęs nė vieno Seimo vicepirmininko.

„Mes kalbėjomės, kad dvejus metus – po vienerius jie (socialdemokratai ir „darbiečiai“ – ELTA) dalinasi, o dvejus metus mūsų frakcija turi opozicijos lyderį“, – paaiškino R. Karbauskis.

LVŽS pasirašė deklaraciją, kurioje pažymi, kodėl nepalaiko naujųjų valdančiųjų

LVŽS taip pat pasirašė deklaraciją dėl darbo opozicijoje, nurodydama pagrindines frakcijos vertybes bei veiklos programos Seime pagrindus.

Deklaracijos tekste taip pat nurodoma, kad didelė dalis naujųjų valdančiųjų – konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos – suformuotos koalicijos deklaruojamų programinių nuostatų neatitinka „pagrindinių LVŽS atstovaujamų vertybių bei rinkimų programos“. Dėl to, aiškinama deklaracijoje, „valstiečių“ frakcija apsisprendė dirbti opozicijoje.

Pasak R. Karbauskio, požiūrių su naujaisiais valdančiaisiais išsiskyrimai matomi tradicinės šeimos, vaistų politikos, skurdo mažinimo, narkotikų legalizavimo srityse.

„(...) Būsime konstruktyvi opozicija, suformuosime šešėlinę Vyriausybę, teiksime teisės aktų projektus, pasiūlymus ir taip sieksime savo įsipareigojimų rinkėjams įgyvendinimo“, – sako LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.