J. Vipsas nuo 2018-ųjų dalyvavo „Red Bull“ jaunimo programoje ir šiame sezone varžėsi „Formulės 2“ bei regioninėse „Formulės 1“ Europos pirmenybėse.

Estas pasirinktas vietoje etatinių „Red Bull“ ir „AlphaTauri“ atsarginių Sebastiano Buemi bei Sergio Camara, kurie abu savaitgalį dalyvaus kituose renginiuose.

Pernai jis sykį pasirodė „Super Formulės“ pirmenybėse, taip pat „Formulės 3“ lenktynių serijoje.

Išbandyti „Formulės 1“ bolidą koviniu režimu Taline gimęs pilotas galės, jei nesklandumų iškils pagrindiniams pilotams: Maxui Verstappenui ir Alexanderiui Albonui iš „Red Bull“ arba Pierre'ui Gasly bei Danilui Kviatui iš „AlphaTauri“.

Pats J. Vipsas džiaugėsi gavęs „Formulės 1“ superlicenciją, tačiau savo galimybes vertino kukliai.

„Žinau, kad tai nieko nereiškia kalbant apie kitą sezoną, nes manęs „Formulėje 1“ vis tiek nebus. Toliau lenktyniausiu „Formulėje 2“. Vis dėlto jei kas nors nutiktų, aš bent jau turėsiu šansą“, – sakė jaunuolis iš Estijos.

Įprastai rezervinių lenktynininkų paslaugų varžybų metu prireikia labai retai, bet šiemet tokią riziką padidino koronavirusas. Pavyzdžiui, vasarą Silverstono trasoje (Jungtinė Karalystė) negalėjo startuoti susirgęs „Racing Point“ meksikietis Sergio Perezas, kurį pavadavo vokietis Nico Hulkenbergas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)