Maža to, kad flirtas padeda išreikšti romantišką susidomėjimą žmogumi, tas pats tyrimas, paskelbtas leidinyje „Journal of Sex Research“, nustatė, jog galima išskirti tris veido išraiškas, rodančias, jog kažkas tikrai jumis domisi, rašo svetainė prevention.com.

„Pirmą kartą mes ne tik sugebėjome išskirti ir nustatyti išraiškas, atspindinčias flirtą, bet ir sugebėjome atskleisti jų funkcijas: aktyvuoti asociacijas, susijusias su santykiais ir seksu“, – teigė Kanzaso universiteto psichologijos profesorė Omri Gillath, atlikusi minėtą tyrimą kartu Cornello universiteto dėstytoja Parnia Haj-Mohamadi ir Erika Rosenberg iš Kalifornijos universiteto.

Rezultatas? Trys ypatingos išraiškos, kuriomis galite parodyti kitam žmogui, jog norėtumėte dar kartą su juo pasimatyti:

  1. Į šoną pasukta ir šiek tiek žemyn palenkta galva;
  2. Lengva šypsena;
  3. Tiesiai į susižavėjimo objektą nukreiptos akys.

Mokslininkai pasinaudojo specialiu įrankiu – Veido mimikų kodavimo sistema (angl. Facial Action Coding System, FACS), kad „užkoduotų visuotinai atpažįstamų flirtinių veido išraiškų morfologiją“. Tariant paprasčiau, jie analizavo moterų veido išraiškas, kol jos bandomosiose grupėse mėgino flirtuoti su vyrais.

Nors kai kurios moterys savo veidu efektyviau išreikšdavo norą paflirtuoti negu kitos, o kai kurie vyrai lengviau suprasdavo jų užuominas negu kiti, „be šių individualių skirtumų dauguma (ar net visi) vyrai identifikavo kelias išraiškas, kurias galima laikyti flirto ženklu“, patvirtino tyrinėtojai.

„Šešių tyrimų metu mes nustatėme, kad dauguma vyrų sugebėjo atpažinti tam tikras moterų veido išraiškas, reiškiančias flirtavimą, – sakė O. Gillath said. – Jos turi unikalią morfologiją ir skiriasi nuo kitų panašių išraiškų – pavyzdžiui, šypsenos – kurių vyrai neidentifikavo kaip flirto“.

Tai puikus atradimas, kuriuo bus galima pasinaudoti prie baro. Tačiau kol kas šias užuominas geriau išbandykite virtualaus bendravimo metu. Sutikite: jei nenorite tiesiai šviesiai žmogui pasakyti, kad jis jums patinka, būsite kur kas nuoširdesnis, jei savo susižavėjimą išreikšite galvos pasukimu ar lengva šypsena, o ne geltona emocijų ikona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)