„Kai kasdien šalyje drastiškai auga susirgimų COVID-19 skaičius, nebesame nė vienas apsaugotas nuo koronaviruso. Mus džiugina, kad pastarąsias dienas naujų susirgimų tarp „Maximos“ darbuotojų vis mažėjo – sekmadienį COVID-19 nustatytas dviem darbuotojams, o pasveikusiųjų daugėja. Per praėjusią savaitę šeši darbuotojai pasveiko ir įveikė COVID-19 ligą. Parduotuvių ir kitose patalpose, kuriose dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra papildomai išvalytos ir atlikta vidaus dezinfekcija. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir imamės visų rekomenduojamų prevencinių veiksmų, kurie padėtų išvengti COVID-19 susirgimų plitimo“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ nuo COVID-19 pandemijos pradžios visuomenei informuoja apie kiekvieną COVID-19 užsikrėtusių darbuotojų atvejį.

Sekmadienį COVID-19 infekcija nustatyta Vilniuje, Santaros g. 5, esančios „Maxima XX“ parduotuvės darbuotojui. Jis paskutinįsyk darbo vietoje buvo lapkričio 4 dieną. Artimų kontaktų nei su pirkėjais, nei kitais kolegomis nebuvo.

Koronavirusu užsikrėtusi maisto gamybos cecho, veikiančio Vilniuje, „Maxima XXX“ parduotuvėje, Savanorių pr. 247, darbuotoja paskutinįsyk savo darbo vietoje buvo lapkričio 3 dieną. Dvi kolegės, kurios kontaktavo su COVID-19 užsikrėtusia darbuotoja, saviizoliavosi.

Parduotuvės ir kitos patalpos, kuriose dirbo COVID-19 užsikrėtę darbuotojai, yra išvalytos ir dezinfekuotos.

„Šiuo metu laikomės itin sugriežtintų higienos reikalavimų: reguliariai dezinfekuojami pirkinių vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija. Darbuotojai yra supažindinti su papildomomis rekomendacijos vengti tiesioginių tarpusavio kontaktų ir laikytis saugaus atstumo. Taip pat skatiname savo darbuotojus tirtis dėl COVID-19 nustatymo profilaktikos tikslais visose savivaldybėse, kurios tik organizuoja tokius tyrimus“, – pažymi E.Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso. Darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 95 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 31 darbuotojui yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 1241 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 95 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)