„Liga nėra sudėtinga, bet tikrai labiau erzina, nes trunka kur kas ilgiau nei peršalimas ar gripas. Simptomai – nemalonūs. Temperatūra, kad ir nedidelė, bet jaučiu nuovargį, neturiu uoslės ir nejaučiu skonio. Vis dėlto sergant gripu esu jautęsis daug prasčiau – temperatūra užkilo iki 39, baisiai skaudėjo galvą, laužė kaulus. Tiesiog negalėjau pakilti iš lovos“, – „Delfi“ pasakojo Ž. Tratas.

Koronavirusas kuriam laikui pristabdė Ž. Trato darbus kino aikštelėje. Šiuo metu aktorius filmuojasi latviškame seriale apie kalėjimo bėglius, kur atlieka metams įkalinto kovotojo Teodoro vaidmenį. Po pirmųjų filmavimų trumpam grįžęs į Lietuvą, jis jau ruošėsi kibti į darbus, tačiau prieš tai privalėjo atlikti COVID-19 tyrimą.

„Atvažiavau į Latviją dirbti ir prieš išeinant į aikštelę, turėjau su savimi turėti neigiamą testo rezultatą. Deja, tyrimas buvo teigiamas, tad išėjau ne į aikštelę, o namo“, – pasakojo aktorius.

Ž. Tratas sako netikintis dabartiniais pandemijos naikinimo būdais Lietuvoje ir pasidalija savo idėjomis.

„Mano nuomone, karantinas nėra problemos sprendimas iš esmės. Abejoju, ar jis ką pakeis, nebent tik atitolins piką. Būtų mano valia, izoliuočiau rizikos grupę, skirčiau pensininkams išmokas už jų pastangas saugotis, sukurčiau tik jiems skirtą tam tikrą laiko tarpą apsipirkimui parduotuvėse, o jauniems, sveikiems žmonėms duočiau laisvę rinktis. Tie, kurie bijo užsikrėsti, ir šiaip karantinuosis arba bent jau saugosis. Adekvatūs žmonės su simptomais į darbą neis. O visi kiti tegul gyvena savo gyvenimus, nes psichologinė sveikata ir ekonominė situacija jaunam žmogui yra svarbiau“, – įsitikinęs Ž. Tratas.

Aktorius papasakojo, kad šia liga neseniai sirgo ir jo 4-metė dukra Lukerija, su mama gyvenanti Maskvoje, ir jos auklė.

„Man neramu, kiek asimptomatiški žmonės gali užkrėsti, nes prieš keletą savaičių mano dukra ir jos auklė taip pat turėjo COVID-19, tik be jokių simptomų. Na, o visi kiti šeimos nariai neužsikrėtė, nors turėjo itin artimą kontaktą. Kaip tai paaiškinti – aš nežinau“, – sakė pašnekovas. – Šiaip ar taip, visada reikia rūpintis savo sveikata, gyventi tokį gyvenimo būdą, kuris saugos nuo patekimo į rizikos grupę. Nekalbu apie amžių. Taip pat reikia išmokti prisitaikyti prie gyvenimo su pandemija, nes ji čia dar bus ilgai“.

Primename, kad Ž. Trato dukters mama, buvusi Rusijos oligarcho Nikolajaus Sarkisovo žmona, Julija Lubičianskaja su mažyle gyvena Maskvoje, tuo tarpu aktorius šiuo metu yra įsikūręs Vilniuje.

Vyras neseniai interviu „Delfi“ jautriai kalbėjo apie tai, kad dėl pandemijos jis jau kurį laiką nematė dukters. Dėl tos pačios priežasties jam nepavyko įgyvendinti svarbaus savo pažado – aplankyti Lukerijos jos gimtadienio proga.

„Šiuo metu situacija labai sumauta, savo dukros nemačiau nuo kovo. Aš visą žiemą buvau Balyje ir būčiau likęs ten visai vasarai, tačiau, kadangi su Julija ir dukryte susitarėme kovo mėnesį susitikti Lietuvoje, grįžau. Manėme, kad kartu praleisime bent kelias savaites, o paskui aš pats vyksiu pas jas į Maskvą. Tačiau vos atvykę į Lietuvą čia kartu pabuvome tik kelias dienas – iškart buvo paskelbtas karantinas, tad Julija turėjo skubiai palikti šalį.

Neišdegė ir mano planas išvykti į Rusiją, kadangi ten dėl pandemijos buvo taikomi labai griežti apribojimai, man ten nuvykus būtų reikėję dvi savaites karantinuotis. Na, o grįžus į Lietuvą lauktų lygiai tiek pat laiko izoliacijos namuose. Kaip tik tuo metu prasidėjo serialo „Gaujų karai. Princai“ filmavimai, kuriuose atlieku vieną pagrindinių vaidmenų, tad visam mėnesiui atsiplėšti nuo darbų tiesiog neturėjau galimybės. Niekas nebūtų manęs laukęs. Skaudžiausia tai, kad birželio 28 d. mano dukra atšventė 4-jį gimtadienį, o aš esu sau pasižadėjęs nepraleisti nė vienos jos šventės. Dėl šios situacijos graužiuosi iki šiol“, – atvirai kalbėjo žinomas vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)