– Kokius iššūkius patyrei prasidėjus karantinui?

– Aš tiesiog patyriau šoką. Galvojau, ką reikės daryti, nes nesu tipinis kelionių organizatorius, o asmeninis kelionių organizatorius. Su kiekvienu savo klientu bendrauju labai asmeniškai. Neturiu jų labai daug, bet turiu tam tikrą skaičių, tam tikrame segmente. Iš karto pagalvojau: kaip reikės su jais bendrauti, ką sakyti, ką pasiūlyti?

Tai buvo didelis galvos skausmas ir rūpestis, nes aš labai jaudinausi. Kai jie keliauja, aš visada žinau, kas ir kur yra. Galvojau, kad mano klientai turi susituokti, turi išvažiuoti į povestuvinę kelionę, kurią planavo, laukė. Mes viską kartu dėliojome ir rinkome: viešbučius ir kitas vietas. Bet po to pirminio šoko, įsijungė racionalus protas ir kažkaip reikėjo viską susidėlioti.

Mes visi mokame labai greitai prisitaikyti. Reikia nebūti pesimistiškiems ir įžvelgti gerus dalykus. Aš grįžau namo į Lietuvą, nors iš 12 mėnesių net 10 jų turėjau būti ne Lietuvoje. Buvau savo namuose ir buvo gera, galėjau gaminti cepelinus, kada tik užsimaniau.

– Teigiate, kad yra šalių, kur galime keliauti. Kokios tos šalys?

– Tikrai yra variantų, kur galima keliauti. Šalia Australijos yra Indonezija su Balio sala, kuri labai populiari lietuvių tarpe. Daug kas turėjo atšaukti šias keliones. Dabar sakoma, kad jos bus atšauktos iki kitų metų, nors rugsėjo 11 dieną turėjo viskas atsidaryti. Tačiau atsirado būdų, kaip ten patekti ir dabar. Tereikia pasidaryti darbo vizą, kuri daroma paprastai, oficialiai ir legaliai. Tam tikri asmenys ar įmonės gali ja pasirūpinti ir pasinaudoti.

– Ar nebūtų galima to pavadinti sukčiavimu? Nes tai lyg ir situacijos „apėjimas“.

– Iš esmės taip, bet aš žiūriu kitaip. Tai yra industrija, kurioje aš dirbu, kuri man patinka. Ir mes turime palaikyti vieni kitus, išlaikant sveiką protą. Atsimenu italų šauksmą, kai jie buvo labai prastoje situacijoje. „Kai baigsis visa šita nesąmonė, nepamirškite mūsų, atvažiuokite. Italija yra nuostabi.“ Man šie žodžiai visada skamba.

Mums reikia išmokti prisitaikyti, būti protingiems ir higieniškiems. Aš galbūt nekeliaučiau į Braziliją, kur yra labai prasta situacija, bet yra kitos šalys. Graikijos žemyninėje dalyje buvo viena situacija, o salose, kurios taip mėgstamos turistų, buvo drąsiai galima keliauti. Tiesiog Lietuva tuo metu neleido, kai kitos šalys galėjo tai daryti.

Visą pokalbį žiūrėkite AŠ IKONA laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)