Prieš keletą dienų pareigūnai gavo pranešimą, kad Vilniaus mieste šalia Grigiškių sulaikytas asmuo, sugavęs lašišą. Įvykio vietoje nustatyta, kad asmuo draudžiamu žvejoti laiku su spiningu Neries upėje sugavo dvi lašišas.

Už tai jam bus skirta bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu ir reikės atlyginti žalą žuvų ištekliams – 1940 eurų.

Kiek vėliau gautas ir antras pranešimas, kad Neries upėje ties Ožkiniais vienas asmuo žvejoja. Pažeidėjas žuvų nespėjo pagauti, todėl jam teks sumokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų ir bus paimti pažeidimo padarymo įrankiai.

Tą pačią dieną, tik jau vakare, Ukmergės r. Siesarties upėje sulaikytas asmuo, žvejojantis draudžiamoje vietoje. Šis pažeidėjas žuvų taip pat nespėjo pagauti, todėl jam teks sumokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų ir bus paimti pažeidimo padarymo įrankiai.

Naktį Ukmergės rajoje neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai sulaikė asmenį su duriamuoju būdu sugauta lašiša. Kadangi dar keli asmenys pasišalino, vyksta tyrimas. Neteisėtoje žvejyboje dalyvavusiems asmenims gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu ir žalos žuvų ištekliams 970 Eur atlyginimu.

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai dėkoja už pagalbą neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams ir visuomeninėms organizacijoms.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)