Nepaisant šito, namų eksterjeras keičiamas kur kas rečiau nei interjeras. Taip iš dalies yra dėl to, kad grandiozinės permainos, kaip antai perdažymas, reikalauja nemenkų išlaidų ir laiko. Dėl šios priežasties namo išorės pokyčiams žmonės ryžtasi sunkokai, o svarbiausiu dalyku laiko atsparumą aplinkos sąlygoms ir laiko išbandymams, rašoma portale apartmenttherapy.com.

Visgi svarbus ne tiktai patvarumas, bet ir vaizdas, kurio, deja, taip greitai nepakeisi. Toks darbas, kaip namo perdažymas, aišku, priskiriamas prie ilgalaikių projektų, todėl pasirinkti spalvas reikia ypač atsakingai.

Kad užduotis kiek mažiau gąsdintų, verta pasiaiškinti, kokioms spalvoms pirmenybę teikia nekilnojamojo turto specialistai.

Natūralios spalvos: juoda, pilkai melsva, žolės žalumo, molio rudumo

„Aš pirmenybę teikiu spalvoms, kurių pavyksta sutikti gamtoje, nes jos atrodo natūraliai, – teigia nekilnojamojo turto agentė Megan Robson iš Mizulos miesto Montanoje. – Namo išorę dažniausiai patariu dažyti laikui nepavaldžiomis spalvomis – balta, juoda, pilka, žemės tonais ir įvairiais žalios atspalviais.“

Jei grynas baltumas jums ne prie širdies, galima rinktis baltą su kokiu nors atspalviu – rusvu, žalsvu ar kt. Ant sienų, kurios nudažytos tamsesniais tonais, kaip antai pilka arba žalia, ne taip matyti purvas, tačiau atminkite – šios palvos blunka saulėje.

Pilkas namas

Neutralios spalvos: balta, pilka, rusva

„Mėgstamiausios mano eksterjero spalvos šiuo metu – grynai balta, labai šviesiai pilka, medžio anglies pilkumo ir rusva, – vardija Vašingtone dirbanti nekilnojamojo turto agentė Chrissy Roberts. – Reikia pasakyti, kad žmonės dabar noriai renkasi baltą ir juodą, norėdami suteikti savo namui šiuolaikiškumo.“

Jei pilka, balta ir žalia jūsų nežavi, galbūt vertėtų pasvarstyti apie drąsesnes spalvas, tiksliau atitinkančias asmeninį skonį ir turimą viziją.

Aišku, derėtų nepamiršti, kad su namo išore susiję sprendimai – ilgalaikiai ir nesėkmės gali kainuoti ypač brangiai.

„Mano svajonė – nudažyti namą ryškiai rausvai, tačiau aš suprantu, kad jei tą namą teks parduoti, pirkėjui ta spalva taip pat turės patikti. Jei bus kitaip, namo perdažymo išlaidos neišvengiamai sumažins jo kainą“, – nurodo ji.

Jei visgi maga paeksperimentuoti su spalvomis, saugiausia tai daryti neįprastai nudažant tik duris ir langines. Unikalūs spalviniai akcentai neabejotinai suteiks namui konceptualumo.

„Šios namo sritys – puiki erdvė eksperimentams, – sako M. Robson. – Sprendimas ryškiai nudažyti duris išties gali pasiteisinti. Rekomenduojama rinktis šiltas, ryškias spalvas, suteiksiančias namui išskirtinumo. Svarbu ir tai, kad tada jį bus lengviau rasti, pavyzdžiui, picų išvežiotojui.“

Jei kyla noras spalvomis paįvairinti įprastai nudažytą namą, patariama rinktis mėlyną, pilkai melsvą, raudoną, tamsiai geltoną arba melsvą spalvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)