„Bus numatytos priemonės, iš esmės analogiškos taikytoms pavasarį, bet bus taikomos ne horizontaliai praktiškai visiems, o toms įmonėms, kurias tiesiogiai paveikė Vyriausybės priimti sprendimai dėl apribojimų, susijusių su karantinu“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Vilius Šapoka.

Pasak jo, bus taikomos ne tik pirmo karantino metu buvusios priemonės – gali būti ir naujų paramos priemonių.

„Socialinės apsaugos ir darbo ministras kartu su ekonomikos ir inovacijų ministru turės iki kitos savaitės vidurio parengti sąrašą veiklų, kuriose tie paramos mechanizmai bus taikomi (...) Svarstysime ne tik tas priemones, kurios buvo taikytos pirmo karantino metu, bet galbūt svarstysime ir naujų priemonių atsiradimą“, – tvirtino V. Šapoka.

Jo teigimu, paramos verslui lėšos numatytos dar kovo mėnesį patvirtintame 5 mlrd. eurų paramos ekonomikai plane – kol kas panaudota daugiau kaip 3 mlrd. eurų.

„Tame plane yra nuolat daromi pakeitimai, atsižvelgiant į esamą situaciją. Ne išimtis bus ir šis kartas, taip pat bus atsižvelgta į tuos pakeitimus ir į pasiūlytas priemones (...) Iš bendrų sumų mes tikrai neišlipsime, laikysimės to plano, kuris yra šiuo metu patvirtintas“, – aiškino V. Šapoka.

Ministras prognozavo, kad parama dėl naujo karantino ir apribojimų iki metų pabaigos gali siekti keliasdešimt milijonų eurų, tačiau galutiniai skaičiai priklausys tiek nuo karantino trukmės, tiek nuo sąrašo įmonių, kurios galės pretenduoti į paramą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)