Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitiko su kandidatu į VPT vadovo postą, dabartiniu Centrinės perkančiosios organizacijos direktoriumi Dariumi Vedricku.

„Pagrindiniai prezidento lūkesčiai institucijos vadovui yra trys: pirmiausia tęsti principingą ir politinei įtakai atsparią VPT veiklą tiek vykdant prevenciją, tiek išaiškinant viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus, atliepti augančius visuomenės lūkesčius (dėl – ELTA) duomenų atvėrimo, viešųjų paslaugų prieinamumo elektroninėje erdvėje ir viešųjų pirkimų operatyvumo. Trečias dalykas – aktyviai prisidėti įgyvendinant prezidento iniciatyvas viešųjų pirkimų srityje – tai yra profesionalumo ir centralizavimo pokyčiai“, – žurnalistams trečiadienį sakė J. Šovienė.

Pasak jos, tikimasi, kad sprendimas dėl šio kandidato paskyrimo bus priimtas trečiadienį, po pietų.

Savo ruožtu D. Vedrickas, paklaustas, kokius trūkumus ir silpnybes išskirtų dabartinėje viešųjų pirkimų sistemoje, išskyrė kompetencijų ugdymą.

„Mano nuomone, pagrindiniai dalykai turėtų būti kompetencijų ugdymas. Turėtume užduoti sau klausimą, kas mums yra svarbu, ar pasekmė, ar priežastis. Turime daug viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų, kai kurie jų yra smulkūs ir (nulemti – ELTA) nekompetencijos. Tikslas, kaip ir prezidentas minėjo, ugdyti pirkimų kompetencijas ir tam reikalingi teisės aktai yra pateikti“, – sakė D. Vedrickas.

Jis sakė, kad nebuvo susitikęs su būsimais naujais valdančiaisiais, tačiau tikėjosi, kad su jais bendrą kalbą surastų.

„Tikiuosi, kad surasime bendrą kalbą, nes tikslas turbūt visų yra bendras – atverti viešųjų pirkimų sistemą ir didinti pasitikėjimą ja“, – sakė D. Vedrickas.

VPT nuolatinio vadovo neturi nuo tada, kai 2019 metų spalį iš šių pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Šiuo metu VPT laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

Prezidentas yra sakęs, kad VPT vadovą sunku surasti dėl šiai pareigybei skiriamo mažo atlyginimo.
Institucijos vadovas skiriamas ketverių metų kadencijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)