„Pildant prašymą įsigyti verslo liudijimą, sistema dabar automatiškai pasiūlo didžiausią asmeniui priklausančią lengvatą ir neprašo pridėti ją pagrindžiančių dokumentų, kai tai neprivaloma. Atsisakyta ir gyventojui neaktualių prašymo laukelių atvaizdavimo, tad kai kuriems klientams prašyme užtenka suvesti tik veiklos duomenis ir laikotarpį, kada ketinama vykdyti veiklą“, – pranešime sako VMI Mokestinių prievolių departamento atstovė Danutė Laurinavičienė.

Anot jos, „Mano VMI“ beta versijoje įdiegus naujų funkcijų, klientams taip pat paprasčiau pateikti prašymą mokesčių permokai gauti. Mokesčių mokėtojas gali pasirinkti, kokią naujausią aktualią „Mano VMI“ informaciją pageidauja gauti e. paštu, taip pat ar nori, jog svarbūs dokumentai būtų prisegti prie laiško. Tokiu būdu su gautais dokumentais galima susipažinti nesijungiant prie „Mano VMI“.

„Mano VMI“ beta versija startavo šių metų pavasarį, o minėti tobulinimai atlikti, atsižvelgiant į naudotojų siūlymus, patyrimo ekspertų rekomendacijas, teigia institucija. Numatoma, kad sistema bus pilnai atnaujinta iki kitų metų vasario mėnesio.

VMI duomenimis, „Mano VMI“ sistema turi beveik 1,4 mln. naudotojų, iš jų virš 170 tūkst. įmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)