Kaip teigiama pranešime, penkerių metų trukmės sutartis su „Ericsson“ Lietuvoje atvers kelią ne tik tvaresniam, bet ir efektyvesniam tinklo veikimui

„Dviejų Švedijos mobiliojo ryšio pradininkų – „Telia“ ir „Ericsson“ – partnerystė Lietuvoje mūsų klientams leis pasiūlyti pažangiausias mobiliojo ryšio galimybes ir skatins tvarios skaitmeninės visuomenės kūrimą. Atnaujinta 4G ir netrukus ateisianti 5G technologija žmonėms ir daugeliui verslo sektorių suteiks kokybinį šuolį daugelyje sričių – nuo švietimo, medicinos iki transporto ir laisvalaikio“, – sako Danas Strömbergas, „Telia“ vadovas Lietuvoje. Jis „Telia“ grupėje atsakingas ir už Estijos bei Danijos rinkas.

„Ericsson“ bus pagrindinis „Telia“ partneris Lietuvoje, kurio įranga bus naudojama radijo prieigos tinkle (angl. radio access network, RAN). Per artimiausius trejetą metų Lietuvoje „Telia“ su „Ericsson“ įranga iš viso planuoja atnaujinti apie 2000 bazinių stočių. Tikinama, kad tai pagerins dabartinę 4G ryšio kokybę ir užtikrins greitą 5G ryšį, kuris ilgainiui bus prieinamas visoje Lietuvoje.

Iki šiol savo mobiliajame RAN tinkle „Telia“ naudoja „Huawei“ įrangą, kurios nuo kitų metų bus palaipsniui atsisakoma.

Informuojama, kad su „Ericsson“ Lietuvoje diegiamas „Telia“ 5G tinklas iki penkių kartų efektyviau naudos elektros energiją, o tai ypač svarbu atsižvelgiant į nuolat augančias duomenų apimtis ir „Telia“ tikslą jau 2030 metais savo veikloje pasiekti nulinę CO2 emisiją.

„Naujos kartos 5G technologija yra skaitmeninių inovacijų katalizatorius, transformuojantis verslą ir pramonę bei suteikiantis Lietuvos ekonomikai reikalingą impulsą tokiais neapibrėžtumo laikais. Kurdami atsparesnę, protingesnę ir tvaresnę visuomenę, mes kartu su „Telia“ siekiame, kad 5G tuo pačiu metu ateitų tiek į Baltijos, tiek į Šiaurės šalis“, – sako „Ericsson“ Šiaurės ir Vidurio Europos vadovė Jenny Lindqvist

2018 m. „Telia“ pirmoji Lietuvoje išbandė 5G ryšį realiai veikiančiame tinkle. Komercines naujos kartos 5G mobiliojo ryšio paslaugas Lietuvoje „Telia“ pradės teikti Ryšių reguliavimo tarnybai (RRT) paskelbus oficialias sąlygas po 5G dažnių aukciono.

„Telia Company“ 5G ryšį Suomijoje įjungė 2019 m. Šiemet naujos kartos komercinis mobilusis 5G ryšys pradėtas teikti Norvegijoje ir Švedijoje, o artimiausiu metu jį įjungti planuoja ir Danija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)