B. Johnsonas paskelbė, jog iki gruodžio 2-osios Anglijos gyventojai galės palikti namus tik tam, kad nusipirktų maisto ar nuvyktų į švietimo įstaigas ar darbą, jei dirbti nėra įmanoma nuotoliniu būdu. Savo darbus toliau tęs ir futbolininkai.

Spaudos konferencijos metu paklaustas apie „Premier“ lygą, B. Johnsonas iškėlė į viršų nykštį bei pareiškė, kad jai yra uždegta žalia šviesa. JK kultūros ir sporto ministras Oliveris Dowdenas pridūrė, jog futbolo klubams bus išduoti leidimai laisvai keliauti ir žaisti už uždarų durų.

Praėjęs „Premier“ lygos sezonas buvo sustabdytas kovą, o birželį pratęstas be sirgalių stadionuose. Nuo tada iki šiol futbolininkams COVID-19 testai yra daromi kiekvieną savaitę.

JK vyriausybės sprendimą vienas pirmųjų pasveikino Anglijos čempionų „Liverpool“ treneris Jurgenas Kloppas. Vokietis pareiškė, kad „Premier“ lyga įrodė galinti susitvarkyti su esamomis grėsmėmis.

„Visi nori, kad futbolas nesustotų. „Premier“ lyga įrodė, kad mūsų turimas burbulas yra saugus. Nors ligos atvejų pasitaiko, žmonės yra operatyviai izoliuojami, todėl viruso plitimo išvengiama.

Svarbu, kad žmonėms užsidarius į karantiną, jie galės daryti tai, ką jie mėgsta – stebėti futbolo kovas. Ši šalis myli futbolą ir aš džiaugiuosi tuo, jog futbolas bus žaidžiamas toliau“, – sakė J. Kloppas.

Šią savaitę karantinas buvo paskelbtas ir Prancūzijoje, kur mėnesiui buvo atidėtos visos šalies futbolo taurės kovos. Tiesa, „Ligue 1“ čempionatą kol kas numatyta tęsti įprastu tvarkaraščiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)