Reikia priminti, kad šeštadienį naujų koronaviruso atvejų skaičius – rekordinis. Tiek daug atvejų nuo pandemijos pradžios dar nėra buvę.

Pažvelgus į nuotraukų galeriją matyti, kad žmonių prie prekybos centrų – ne taip jau ir mažai. Kai kurie apsipirkti eina po vieną, bet yra ir tokių, kurie žingsniuoja mažais būreliais.

Vieni skuba į parduotuvę, kiti trypčioja prie bankomato, o kiti automobilių stovėjimo aikštelėse tiesiog laukia sugrįžtančių namiškių.

Daugiausia žmonių saugosi naudodami medicinines veido kaukes, yra ir tokių, kurie mieliau renkasi medžiagines. Vienas kitas – su plastikiniu veido skydeliu.

Vis dėlto reikia pastebėti, kad ne visi gyventojai tinkamai naudoja veido kaukes. Yra ir tokių, kurie uždengia tik burną, o nosis – nepridengta. Specialistai tokį elgesį kritikuoja, sakydami, kad toks kaukės dėvėjimas nuo viruso neapsaugo.

Sveikatos apsaugos specialistai Lietuvoje plintant koronavirusui Vėlinių savaitgalį rekomenduoja likti namuose ir jei įmanoma, į kapines lankyti artimųjų kapų nevažiuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (473)