„Tai tarsi proveržis, kurio, prasidėjus ne itin malonių iššūkių laikotarpiui, visi laukiame. Tai daina apie mane. Ir visus, kuriems pastarieji metai tapo išmėginimu – ir emociniu, ir materialiu“, - pranešime spaudai sakė Aka Marija slapyvardžiu žinoma atlikėja.

Ji tikisi: visa tai, kas sudėtingo išgyventa, jau praeitis.

„Ir aš kalbu ne apie kažką kitą, o apie tai, ką daugeliui „padovanojo“ karantinas. Pirmas kelias savaites buvo smagu mėgautis ramybe, poilsiu, buvimu namuose, bet... Nežinia, baimė, netikrumas greitai atima jėgas. O tai ypač paaštrėja, kai supranti, kad ne tu vienas, o net svarbiausių valstybių vadovai ir jų patarėjai nebežino, ką daryti, kaip suvaldyti situaciją... Kol kas visi planai – trumpalaikiai. Bet kaip gyvensime po metų, dvejų? Ar kas nors turi planą tam atvejui, jei vakcina neatsiras, o virusas savaime neišnyks?“, - diskutuoti ragino kūrėja.

Dėl pokyčių pasaulyje ir griežtų ribojimų šįmet ji turėjo atsisakyti koncertų bei privačių užsakymų. Tai, pasak Marijos, atlikėjui tikrai suduoda smūgį.

„Tie, kas būna scenoje, žino – mums reikia publikos, dėmesio, gyvo bendravimo. Jokia virtuali erdvė taip nepakrauna, kaip realus prisilietimas prie žiūrovo. Kai to netenki, atrodo, prarandi viską. O ypač norą kurti“, - sakė pašnekovė.

Bet būtent netikėta pažintis su A. Pletniovu ir kūrybinė bendrystė Marijai padėjo nutraukti sudėtingąjį laikotarpį ir atrasti tai, kas jai svarbu.

„Grįžtu į mokslus Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Turiu padaryti tai, ko nebuvau padarius ir išmokti tai, ką praleidau muzikos mokykloje“, - atviravo atlikėja.

Kauno Aleksandro Kačanausko ugdymo įstaigos auklėtine buvusi Marija pasakojo paauglystėje tenorėjusi dainuoti, o sudėtingas teorijos pamokas praleisdavusi.

„Dabar suprantu, kodėl reikėjo mokytis sunkius dalykus. Ir visa tai, ko tada neįsisavinau, turiu perprasti dabar. Juk namo be pamatų nepastatysi“, - sakė Aka Marija.

Artimiausiuose jos planuose – ne tik studijos, bet ir pirmasis albumas.

„Daina “Būna“ – tarsi įžanga į jį. Ir tikiuosi, tai naujas posūkis šitam keistam gyvenimo laikotarpyje“, - kalbėjo dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)