Po kelių mėnesių JAV bus prieinama vakcina, bet egzistuoja didžiulė tikimybė, kad nemenkas procentas visuomenės nebus paskiepyti iki antrojo ar net trečiojo 2021-ųjų ketvirčio, mano A. Fauci.

Nacionalinio alergijų ir infekcinių ligų instituto direktorius darsyk išsakė nuogąstavimus dėl visuomenės požiūrio, rašo CNN.

„Manau, kad tik 2021-ųjų pabaigoje ar gal net paskesnių metų pradžioje gyvenimas po truputį normalizuosis“, – sakė A. Fauci per antradienį vykusią Melburno universiteto podiumo diskusiją.

Trečiadienį jis paminėjo, kad artėjant žiemai prognozės JAV toli gražu nėra palankios.

Remiantis Johnso Hopkinso universiteto pateiktais duomenimis, 29-iose valstijose šį mėnesį buvo pasiekti nauji antirekordai pagal nuo pat pandemijos pradžios per dieną užregistruotų atvejų skaičių.

„Mūsų situacija nėra palanki, – sakė A. Fauci per trečiadienį vykusią virtualiąją klausimų ir atsakymų sesiją. – Vidurkis – maždaug 70 tūkst. per dieną. Tokia realybė yra labai nepageidautina.“

Skaičiai auga ne tik dėl platesnio masto testavimo. Kaip rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys, dienos naujų atvejų vidurkis per pastarąją savaitę pakilo net 21 proc., palyginti su tuo, kas buvo prieš savaitę, o štai testavimo mastai per tą patį laiką išaugo tik 6,63 proc.

„Statistika sparčiai prastėja. Jeigu pažvelgtume į maždaug prieš šešias–septynias savaites, tada, kai minėjome Darbo dieną, turėtą situaciją, tektų konstatuoti, kad per dieną būdavo užregistruojama maždaug 35 tūkst. atvejų“, – sakė Ashishas Jha iš JAV Browno universiteto Visuomenės sveikatos mokyklos.

„Nenustebčiau, jeigu ateis diena, kai bus suskaičiuota 100 tūkst. naujų atvejų“, – pridūrė A. Jha.

JAV užfiksuota 90 tūkst. naujų COVID-19 atvejų


JAV užfiksuota daugiausiai per 24 val. patvirtintų naujų COVID-19 atvejų nuo pandemijos pradžios, ketvirtadienį šis rodiklis yra didesnis nei 90 tūkst., rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Šalyje, kurioje antroji COVID-19 protrūkio banga prasidėjo maždaug spalio viduryje, per pastarąsias 24 val. buvo patvirtinti 91 295 nauji COVID-19 atvejai.

Bendras COVID-19 atvejų skaičius JAV siekia 8,94 mln. Pagal šį rodiklį JAV yra labiausiai koronaviruso paveikta valstybė pasaulyje.

Per tą patį 24 val. laikotarpį šalyje nuo šios ligos mirė 1 021 žmogus. Bendras mirties nuo COVID-19 skaičius JAV atitinka 228 625. Daugiausia mirčių nuo šios ligos pasaulyje užfiksuota taip pat JAV.

Anksčiau daugiausia naujų atvejų per parą JAV užfiksuota šeštadienį, kai šis rodiklis atitiko 88 973.

Šiuo metu koronavirusas sparčiausiai plinta šalies vidurio vakaruose.